Zaten dindar bir hristiyan misyonerlik faaliyetinde bulunur her zaman.Bizler gibi sıradan bir şekilde dinini yaşayıp yoluna devam etmezler.Bunların bu hareketi bizim hareketimize göre daha sağlam konumda.Neler yaptıklarını çok iyi biliyorum,tahmin edebiliyorum.Güneydoğu çocuklara para verip kiliselere nasıl çektiklerini de biliyorum.Kartel basınında onların bu gerçek yüzünü nasıl sakladığınıda.
Şu bir gerçek,bu tür hereketlere hükümet,parti,STK bir şey yapmıyorsa,bunlardan şikayetçi olan halk yapmalı.Rumların milli marş okuduğunu yeni duydum,okusunlar önemli değil ama linç olayı bam başka.Ama şimdi çıkıp onlar gibi davranmakta olmaz.Gereken tepkiyi elbet basın yoluyla hem halka duyrulmalı hem de hükümete iletilmeli.Direk hükümetin girişmesinide beklemek yersiz olur.Yerel yönetimlere başvurularak üst makamlara ulaşılabilir.Yerli halkla birllikte protesto edilebilir,durumun ciddiyeti gözler önüne bu şekilde serilebilir.Ona gre gerekli önlemler yapılır elbet.
Bana kalsa tek kaşık suda boğarım,keser biçer,leşlerinin üzerlerine işerim ama olmuyor,keskin sirke misali hareket etmemek lazım.Bunlar kendi kendilerini dahi yiyorlar,Kudüs'E baktığınızda ermeni ve rum din adamlarının boks maçlarını izleyebilirsin.Ülkemizde taşkınlık yapmalarının sebebi bizim sağduyu olmamızdan ve onların amacına engel olmamızdan dolayı.
Birde şu yönden bakalım,gizli faaliyetlerde bulunacaklarına,açık bir şekilde bulunmaları daha hayırlı bizim için.Gizlilikleri ortaya çıkarmak engellemek mümkün olmayabilir ama gözönünüdekilere gerekli müdale yapılır elbet.Durum onların alehine,bizim değil...
|