Alıntı:
_Fırat_ Nickli Üyeden Alıntı
Sakinim gayet siz sakin değilsiniz haklıysanız saldırgan olun ama haklı değildiniz sert bir cevap vermek hakkınız değil.. Evlilikten daha büyük davaları dedim anlamakta zorluk çektiniz sanırım. Bu detayla bile zorluk çekiyorsunuz ya size ne de desem zorluk çeker eleştirirsiniz.. Evliliğin erkek sakalının önüde islama hizmet aşkları.
Her insan evlenir ama bazılarına farz bazılarına sünnet bazılarına mekruhtur..
Evlilik vardır adam evlenir karısın iyi bakmaz kadını döver hayatı ona zindar eder. Bizde bu duruma adam sünneti yerine getirdi mi diyeceğiz. Adam vardır düzgün bir hayatı yok ihtiyaçlarını dışarıdan görür eve uğramaz mutsuzdur, hayatı paylaşacağı kendisine zaman ayırcağı kimsesi yok buna sevaptır bir güzeliktir. Evliyalar bilirim son zamanlarda evlatları pkkya katılıp bu yüzden mahzun olan. Alimler vardır evlense ayakbağı olur sadece dar bir alandı tebliğ görevini yerine getirir. Oysaki evlenmese bunu geniş alana yaysa daha iyi olur. Evelenmemeyi tercih etmemek sünete saygısızlık değil bunu bilesiniz. Yani şu durumu anlayın ki bazıları kendini birşeye adamışsa zaaflarından arınmayı uygun görmüş evlenmemesi ona daha faydalı olur.. İki sahabiyi eleştirmedim hadim değil. Sanki eleştirip küçümsemişim gibi bir haa yaratmışsınız ben sadece irşad etme konusunda kıyaslama dedim..
Ayrıca konuyu nerden nereye taşıdık..
|
Konuyu bende diyorum nerden nereye taşıdık.Evlilik sakal sünnet bunlar hepsi zaten sünnettir farz değil fakat mekruhta değildir.Çünkü evlilik Rasulullah'ın bir hadisinde Peygamber sünneti diye geçer.Bizim onları kötüleme gibi bir şeyimiz yok.Ben sizi gayet iyi anlıyorum fakat ben artık tartışmak istemiyorum artık bu konuda siyasetten nerden nereye geldik.Fakat son olarak şunuda söyleyeyim ben sadece dedimki evlense idi daha iyi olurdu dedim.Birde Benhur gibilerde evliliği ve sakalı küçük görmezlerdi daha iyi örnek olurlardı diyorum efendim.O sahabelerin katına değil Bediüzzaman bütün evliyalar toplansa bütün alimler genede o iki sahabi etmez ben küçümsediğinizi sölemedim ifade ve kelime hatası vardı sadece sizin orda biliyorum.
Alıntı:
BenHur Nickli Üyeden Alıntı
Normal
Neye göre daha iyi olurdu diyorsun?
Belki evlilik yapıp çocuk çocuğa karışmak normal gelebilir size
Ama birileri ayak bağı olabilir davamda beni geri bırakabilir diyerek endişe etmiş ve evliliği terketmiş olabilir
Ameller niyetlerle beraberdir ak genç
Evlenmemesinde ki niyetlerin hiç mi önemi yok
Biri vardır hovardalık yapabilmek için evlenmez
Bu insanın evlenmesi hayırlıdır iyi olurdu diyebilirsin
Ama o ölçü ile herkesi ölçemessin
|
Onun gibi bir alim için çoluk çocuk ayak bağı olcağını sanmam.Aslında farkettimde zaten hayatı hapishanelerde geçmişti.Evlenmemesi doğal idi .Fakat Fethullah Gülen'in öyle bir zorluğu yok.Bediüzzamanın hayatı mahkemede ve hapishanede bizim aklımıza gelmeyecek çilelerle geçti için evlenemedi bende diyorum evlenemediği için üzgünüm Fethullah Gülen'ede hata yapıyor dedim sadece.