Samanyoluhaberde az önce izledim.Farklı yollar denenmesi demiş,''tahrik'' demiş.Doğrudur israil tahrik olmuştur ama başka yollar nasıl denenecekti bunun fikrinide keşke verseymiş.Ağır ve az yardımla olmaz bu işler,sesi dahi duyulmaz.Böylesine büyük bir organizasyon yapılırken ve gemiler yola çıkarken dahi haberler ortalarında veya sonlarında sunuyorlardı hiç önemi yokmuş gibi.
Bazı şeylerin gözönüne koyulabilmesi için demek ki kan akması gerekiyormuş.Akan kanlarında ne kadar kutsal bir kan olduğununda bir kanıtı bu.Uçak kaldırsan uçağı düşürürler,küçük yardımlar yapsan sesi dahi duyulamaz.Araçlarla gidildi,o kadar sorun yaşandı fazla önemsenmedi,illa ki kan mı akacak ?
Tahrik edici imiş,doğrudur ama insanlar tahrikli sözler söylemediği gibi her milletten dinden insanlarla birlikte gitti oraya,hiç bir tahrik edici sözler kullanmadılar ta ki 'vururuz' demelerine karşı 'savunuruz' söylemine karşın, bu da en doğal haklarıdır.
Ben burada başka bir yol göremiyorum,keşke açıklama yapsaymış yollar gösterseymiş.
.
Ayrıca bugün inşallah mitinge katılacağım sitede ki bir çok duyarlı arkadaş gibi.Bunu siyasileştirmeyeceklerini çok iyi biliyorum,anayasa değişiminde dahi doğru şekilde yol izleyen bir partinin,Böylesine hassas ve şihit verdiğimiz bir olayda partiyi öne çıkarmayacağından da eminim.Saadetin düzenlemiş olmasının önemli bir sebebi bu tür organizasyonları çok iyi becermesi ve insanları toplamasıdır.Bir çok STK da gelecektir,hafta sonu olması sebebiyle katılımda her kesimden olacağıda ortada.Çıkar bir kaç öneri sunacaktır,bu da beklenir durum elbet,hiç birimizin ''hayır olmaz'' demeyeceği öneriler olmucaktır elbet.İsrail lanetlenecek,yeri geldiğinde giden yardım gönüllüleri konuşacak,bir sonraki yardım için bilgiler verilecek,şuan ki bilgi kirliliğini temizleyip tam olarak kaç şehid ve yaralı olduğu hakkında ilgi verilecektir eminim.İHH zaten katılır.İHH için,Filistin ve şehidlerimiz için orda olucaz,parti için değil.
Bugün gücümüzü gösterme zamanıdır.Beyenmeyen alkışlamaz,sadece gerekli yerde bağırır protestosunu israile karşı yapar,siyasete dönüşürse iş terkeder benim gibi o kadar basit.
Hata etceklerini sanmıyorum,ön yargılı davranmamak lazım.Biz saadeti bu konuda sömürücü olarak ilan edersek,bugün çıkarlar yüzümüze israille verdiğimiz su,elektirikleri tükürürler,Yarabbi şükür der otururuz yerimize.
Konu Yalçın KARACA tarafından (06-05-2010 Saat 11:00 ) değiştirilmiştir..
|