06-07-2010, 15:36
|
|
|
Alıntı:
montenegro Nickli Üyeden Alıntı
hala miting slogan eylem gibi ses getiren ama reel hayatta etkisi olmayan fillerin peşindesiniz
senelerdir meydanları doldurdunuz kahrolsun israil sloganları attınız noldu israil kahrolmadı ve filistine mühadelesinden vazgeçmedi
halbuki türkçe olimpiyatları uzun vadede dünya barışını sağlama ve İsraile karşı lobi olarak etkili eylemlerden sadece birini oluşturmaktır miting ve eylemin ise yaptırım adına hiçbir etkisi yoktur sadece görüntü ses veren ama gerçek hayatta etkinliği olmayan bir faaliyet
insanların tepkisini göstermesi adına güzel bir şey ama bu kadar abartılmamalı
haksızlığı hak idda edene karşı hak idda etmek hakka karşı hürmetsizliktir demiş bediüzzaman hazretleri
eylemle mitingle İsrail dursaydı şimdiye kadar durmuştu
eylemden mitingden daha etkili yöntemlerin olduğunu düşünüyorum
bunu anlamak içinse daha çok zamana ihtiyaç var anlaşılan ki Türkçe olimpiyatları ile mitingi kıyaslayacak kadar ufuksuz oluyor insan
yazık ne diyeyim
|
Alıntı:
galevera Nickli Üyeden Alıntı
iki arkadasada katiliyorum.. mitinge gidince söyle bir gözlem yaptim ve abinin birisi bagiriyor "kahrolsun emperyalizm" baktim gömlegin cebinde "malboro" var abi herhalde icerek, emperyalizmi bitirecek diye düsündüm..
evet mitingler, protestolar toplumsal tepkidir, hic yoktan iyidir de denilebilir ancak getiri olarak bir artisi oldugu söylenemez..
5 milyon kisi toplansa ne degisecek, israil korkup vahsete son mu verecek yukarida bir arkadasta dile getirmis cogunluk, kalabalik önemli degil önemli olan islevsel tepkidir..
tabiki bir birey olarak elimizden dua ve protesto disinda birsey gelmiyor ancak toplum olarak cok cabuk "galeyana" gelip tepkiyi nereye verecegimizi sasiriyorum..
bende mitingde basbakanimiza, hükümetimize, bakanlarimiza yapilan hakarete varan sloganlari görünce olayin siyasi sova dönüstürüldügünü düsündüm..
|
Alıntı:
0000000000 Nickli Üyeden Alıntı
İslam dünyasının acısı belkide kimilerine göre faydasız olan bu hareket ile son bulacaktır. Filistin veya zülmün olduğu yerlerdeki sorunların yok olmasına yarayacak olan şey kısa vadede duyguları tatmin eden şeylerden ibaret değil. Geleceği örgülemek ilimde fende hayatın her dalında ilerlemek kalblerin iman aklın ise fen ile dolu olmasını sağlamak böyle bir ışık ordusu oluşturmak belkide hayallerimizin gerçekleşeceği son nokta olacaktır. O yüzden davaya hizmet demek sadece meydanlarda kalabalık hale gelmek değildir ki bu kalaballıklara cemaatlerin bazıları veya kısıtlı stk ların iştirak etmesi geçmişte düzenlenen bu tarz mitingleri kimler ne için kullandığı hatta yeni düzenlenen organizaysonlarda bile kimler için oy sahası olduğu ortada. Her cemaatin zülme ve insanlığa karşı hizmet etme şekli farklıdır. Kimse kendi anlayışını kutsayarak diğer faaliyetleri hafife almasın belkide hafife aldıklarınız insanlık ve zülüm için çok daha faydalı adımlar atıyor olabilir.
|

|
|
|