Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı
Adem abi, adı geçen cemaatin içerisinde kaldım, ve hala bazı zamanlarda gitmekteyim.
Benim senelerdir çözemediğim olay cemaat bu ve diğer hiç bir konuda ön ayak olmuyor, en basiti fakiri fukarayı doyuracak bir aş evinize bile rastlamadım. Bu konularda gerçekten çok duyarsız cemaat, sadece dışarıda okul açalım, milleti okutalımla bu işler yürümez, Gülen hocanın yaptığı açıklamayı okuduğumuzda, üzüldük böyle bir açıklamayı yapmak, kendisi açısından kötü oldu diyebilirim ancak....
|
Herkes kendi eksenin de hizmet etsin her cemaatin ufku bir olmaz.. Her cemaat önemli gördüğü noktalara daha fazla asılır.. Aş vs gibi durumlar giderilmesi gereklidir bunu yapan bir çok sivil hareketler vardır.. Önemli olan eğitimli nesil yetiştirip stratejik noktalara insan geliştirmektir..
Her asırda islamın bir yönüne fazla asılması gerekli olduğu konular vardır.. Sıradan ve rutin alışganlıklara zaten bütün cemaatler eşlik eder yapılmayan yapılması güç olan hareketi de zaten hocaefendinin ekibi yapıyor...
Hocaefendiyi etkili kılan bugün ki akla müsait yorumlarda bulunmasıdır.. Dün olduğu gibi yarında hocaefendiyi herkes iyi anlayacaktır..