Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-12-2010, 17:26   #13
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
filistin başka bir dinden olsa bizimkiler yine bukadar koruycaklarmıydı mesela hiristiyan olsa ateist olsa idi?
sırf insan oldugu için bu insanları yine savunucaklarmıydı?
eger oyle ise amerika vietnama girerken neden bu kişiler karşı koymadılar.ç
yoksa din içinmi herşey.
Onu bunu şunu ötekini beridekini bilmem ama benim için din herşeyden önce gelir.Din kardeşliği,kan kardeşliğinden dahi daha önemlidir.Çıkıp ilk önce din kardeşime yardım değil de,din kardeşim olmayana yardım gidiyorsa o derneği desteklemem.Çünkü herşeyden önce kardeşin önemlidir,senin kardeşin sıkışıksa ve komşunda darda ise komşuna mı yardım eli uzatırsın yoksa kardeşine mi ? Ama tabi ki insanlık adına İslamdan özellikle bihaber yaşayan kesimlere yardım gidiyorsa eyvallah derim buna.Özellikle Afrikaya giden yardımlara bakıldığından sadece din değil,insanlık adına bu tür yardımların yapıldığını görüyoruz.Zaten din adına ne yapılıyorsa,insanlık adına yapılmış oluyor.Din ile insani yardımı ayırmak komiklikten ibaret.Özellikle İHH bu konuda çok hassas,hangi dinden ırktan olursa olsun yardımlarını ilettiğini daha önceki yardımlarına bakarsak görebiliriz.Gücü yettiğince hem komşusuna hemde kardeşine el uzatmakta,bu da en doğrusu.

Haiti mesela,büyük deprem yaşandı ve İH ekibi de gitti.Dinlerine netten baktım şu bilgi var; ''oma Katolikleri %80, Protestanlar %16 (Baptist %10, Pentecostal %4, Adventist %1, diğer %1), yok %1, diğer %3''

İnsanlık adına olduğu ortada,zaten dinimizin gereğidir düşene yardım eli uzatmak.Bugün onlara yarın bize.