06-13-2010, 18:34
|
|
|
Alıntı:
elif zeynep Nickli Üyeden Alıntı
Filistin devleti vardır, ve Gazze bir Filistin toprağıdır, o topraklarda Filistin bayrağı dalgalanmaktadır ! Gemiler Gazze'ye gidiyordu, bu nedenle kimse İsrail'den izin almak zorunda değildir, orası İsrail'in toprağı da değildir !
Nasıl bir şey bu, ne demek "Filistin Devleti henüz maalesef yok.."
Var efendim, orda İsrail'in tahakkümüne uğrayan bir devlet var, Gazze'de o devletin toprağıdır.
|
Erdoğan: "Filistin Devleti kurulması için gayret gösterilmeli"
Başbakan Erdoğan, İsrali'in uluslararası sularda yardım malzemesi taşıyan gemiye saldırısı insanlık tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.
Başbakan Başkent Doğu Kudüs olarak bir Filistin Devleti'nin kurulması yönünde her ülkenin gayret göstermesi gerektiğini belirtti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı 3. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi çerçevesinde konuk devlet ve hükümet başkanlarıyla heyet başkanlarına Dolmabahçe Sarayı'nda akşam yemeği verdi.
Başbakan Erdoğan, yemek öncesinde yaptığı konuşmada, İran'la yapılan takas anlaşmasına ve İsrail'in insani yardım gemisine yaptığı saldırısına değindi.
"Biz her alanda olduğu gibi nükleer programlara ilişkin de diplomasiye şans tanınması gerektiğine inanıyoruz, bu çabalarımızın bölgesel barış adına önemli bir fırsat doğurduğunu görmekten de mutluyuz.
Bu belgeler doğrultusunda biz bölgemizde nükleer silah, kitle imha silahı istemiyor ve bu noktada her ülkeye karşı, eşit bir duruşun, eşit bir tavrın sergilenmesini bekliyoruz.''
Başbakan Erdoğan, konuşmasında, 9 Türk'ün öldürüldüğü İsrail'in kanlı saldırıyı hatırlattı.
''Altını çizerek ifade ediyorum, Akdeniz'de uluslararası sularda yardım malzemesi taşıyan gemilere, sivil yardım gönüllülerine yapılan bu saldırı, uluslararası hukuku ayaklar altına alması, insanlık değerleri açısından kabul edilemez bir vahşet olarak, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek. Uluslararası topluluğun 10 yıllardır Orta Doğu'da ve Akdeniz'de sergilenen bu tür hukuksuzluklara göz yumuyor olması maalesef şiddet politikalarının yükselmesine, artık bölgede devlet terörünün cesaretle yürütülmesine zemin hazırlamıştır.''
Konuşmasında Gazze'de yaşanan ablukaya da değinen Erdoğan, abluka kalkmadığı sürece Gazze'nin bir açık hava hapishanesi olarak tüm insanlığın vicdanında kanayan bir yara olmaya devam edeceğini söyledi.
''Orta Doğu'ya, Asya'ya, tüm dünyaya barışın egemen olması mümkün olmayacaktır. Şu gerçeği hepimiz biliyoruz, Kudüs sadece Müslümanlar için değil, Museviler için de Hristiyanlar için de kutsaldır. Kudüs'ün statüsünü ya da demografik yapısını değiştirmeye dönük her türlü girişim sadece İslam dünyasını değil, Hristiyanları da ciddi şekilde rahatsız edecektir. Gazze'deki ablukanın bir an önce kaldırılması, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması, bunun yanında Akdeniz'de yaşanan kanlı saldırının etraflıca soruşturulması konusunda adil ve tatmin edici bir yaklaşım beklediğimizi de hatırlatmak isterim. Bölgemizde, kıtamızda, en son ihtiyacımız olan şey yeni uluslararası anlaşmazlıklardır. Filistin-İsrail barışının tesis edilmesi, barış görüşmelerinin acilen başlatılması, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması yönünde her ülkenin gayret göstermesi gerekmektedir.''
TGRT Haber 08.06.2010
|
|
|