Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-13-2010, 19:45   #79
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
cemaate mensup kardeşlerimiz yanlışa "yanlış" demeyi öğrenmeliler.

egemen bağış "islami cemaat liderleri ve müslüman ülkeler bir Papa kadar olamadılar" dedi. dün egemen bağış'ın bu sözleri ZAMAN Gazetesi yazarlarından Abdulhamid Bilici'nin köşesinde ayrıntılı bir şekilde yer aldı. Zat-ı muhterem yazar beyefendi hazretleri Egemen Bağış'ın bu sözlerinin muhatabı olarak sadece Müslüman ülke liderlerini anladı. ve şöyle dedi: "hiçbir müslüman ülkeye güvenilmez, bu yüzden Batı ile yakınlaşmaya devam etmeliyiz. Mısır'da Filistin'de Türk bayrakları göğsümüzü kabartıyor olabilir ama bu aynı zamanda tehlikeli bir durumdur da, zira Batı'nın gözünden düşüyoruz..!!!"

doğrusu hocaefendinin "Türkiye, İsrail'den izin almalıydı" sözünden sonra cemaate bağlı yardım kuruluşları, medya veya cemaate bağlı diğer kuruluşlardan İsrail lehine ifadelerin yer alması beni şaşırtmadı. BM ve Kızılhaç dahi "İsrail Gazze'ye gitmek üzere gönderilen yardım ürünlerinin %78'ine İsrail el koyuyor" raporunu hiçe sayan ZAMAN, İsrail'in yardım gemilerinin Aşdod Limanına yanaşması durumunda tamamının Gazze'ye gönderilebileceğinden bahsetti. gazetede dikkatimi çeken bir başka konu da İran hakkında, İran'ı olumsuz yönde etkileyebilecek haberler büyük bir keyifle veriliyor. Mesela Rusya'nın İran karşısında değişen tutumu haklı gerekçelere dayandırılıyor. İran'ın gizli işler yaptığını defalarca yazdı gazete. nerden alıyorlar acaba bu istihbaratı !!?? 2 gün önce zaman gazetesinin YORUM başlıklı sayfasında "Erdoğanlı Türkiye, Ahmedinejadlı İranla taban tabana zıttır" diye bir başlık dikkatimi çekmişti. oysa her iki ülkenin çok iyi ilişkileri bulunuyor. İran çıkıp "Türkiye'ye yapılan bir saldırıyı İran'a yapılmış sayarız" açıklamasını yaparken, İsrail'in gemi saldırısı sonrasında en sert tepkiyi İran verirken, hatta ve hatta İran donanmasını Gazzeye göndereceklerine dair açıklama yaparken Türkiye ve İran'ın arasını açmanın gereği nedir? İran'a olan bu kin nerden geliyor? Kimin ekmeğine yağ sürdüğümüz farkında değil miyiz? Keşke İsrail'e olan müspet tutumun onda birini İran'a karşı da gösterebilseler..

kimse yok mu derneğinin yaptığı açıklamalar cemaate bağlı medyanın söylemleriyle paralellik gösteriyor, bu yüzden çok fazla şaşırmamak lazım..
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla