Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-21-2010, 18:25   #1
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Arrow DİKKAT !!! Referandum Seçmen Listeleri Yarın Kaldırılacak !
Referandum seçmen listeleri yarın kaldırılacak

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği referandum takvimi devam ediyor.
9 Haziran'da askıya çıkarılan seçmen listeleri yarın kaldırılacak. Seçim Kurulu'nun, Anayasa değişiklik paketinin Halkoyuna Sunulması'na ilişkin referandum takvimine göre, 9 Haziran Çarşamba günü ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılan Listeler Salı günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.
YSK'nın "
www.ysk.gov.tr" internet adresinde ilan edilen Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'nün de ilanı sonlandırılacak.
Listelere yapılacak itirazlar, 28 Haziran Pazartesi günü karara bağlanacak. Listelerdeki değişiklikler 3 Temmuz Cumartesi günü işlenerek kesinleştirilecek.
YSK'nın belirlediği halk oylaması takvimine göre, 8 Temmuz Perşembe günü sandık seçmen listeleri yapılacak.
Halk oylamasında kullanılacak birleşik oy pusulalarının basımına 9 Temmuz Cuma günü başlanacak. Sandık seçmen listelerinin çoğaltılmasına 12 Temmuz Pazartesi günü başlanacak.
Halk oylamasında oy verme gününden önceki 24 saat içinde her türlü haber, röportaj gibi programlar veya reklamlar yoluyla kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi iletişim telefonları yoluyla "mini referandum" gibi adlarla, Anayasa'da yapılan değişikliklerin lehinde veya aleyhinde ya da vatandaşın oyunu etkileyecek yayınlarda bulunulamayacak.
11 Eylül Cumartesi günü Propaganda dönemi saat 18.00'de sona erecek. 12 Eylül Pazar günü de Halk oylaması yapılacak ve seçim yasakları saat: 24.00'te sona erecek.

hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder