Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-24-2010, 15:46   #8
Kullanıcı Adı
Delilin NuR
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Farz edelim ki kürtlerin içinde bir alt gurup.Yinede böyle bir dönemde zazalara kürt demek ve onları kürtler ile aynı kefeye koymak aynı etiketi yapıştırmak bizlere (zazalara )hakarettir.İki ufak sebep söyleyeceğim.

1-)Zazaları en azından kullanmış olduğu isimlere (isim kültürlerinde) bakarak kürtlerin kullanmış olduğu isimlere bakarak aradaki o büyük uçurumu göreceksin bu en küçük örnekte.
2-)Zazalar (zaza olduğum için demiyorum yanlış anlaşılmasın.) cumhuriyet tarihinde en vakur ve en tutumu net olan millettir.Türklere baktığımız zaman ikiye ayrıldıkları hatta üçe ayrıldıklarını görebiliriz saymama gerek yok.Kürtler ise yaşamış oldukları olayların sinirine ve kinine kapılarak tamamen dinden uzak olmasına rağmen ulusal kimlikleri için bellirli bir tarafa geçtiler( %90 'ı öyle).Zazalar da cumhuriyet tarihinde tüm milletler gibi kötü olaylara maruz kaldılar(Kürtlerler kadar kaldılar.).Fakat ne bir milletçilik akımına kapıldılar ne bir kimlik tutumu nede bir devlete karşı bir oluşum veya benzeri şeylerde oldular.Sessiz kaldılar vakurluklarını korudular ve tamamen muhafazakar kimliği savundular ümmetçi düşündüler(%90 ı için diyebiliriz bunu).Ki bunun en büyük delili doğu ve güneydoğu anadolu da Ak Partinin milletvekili çıkarabilmesidir.

Böyle büyük bariz uçurum varken zazalar kürtlerin bir alt grubu olsalar dahi zazalara kürt etiketi vurup zaza'lığı yok saymak en azından günümüzde çok büyük hakarettir.

Bazen kullandığımız kelimeleri düşünmeden kullanıyoruz...
Sizin bu yazdıklarınızıda ben kürtlere bir hakaret olarak kabul ediyorum...
Ben her zaman şuna karşı çıkmışımdır...
Kimse kalkıpta benim ırkım şöyledir ben bundan dolayı üstün bir varlığım diyemez deme lüksüne sahip değildir ...
Her ırkta bulunan insanların iyiside var kötüsüde var...
Bir ırkı küçümseyecek tarzda konuşmak, onu naletlercesine sözleri sarfetmek çok çirkin bir davranıştır, kabul edilemez...
Üstünlüğün takvada olabileceğine inanan insanların bu tarz ( ırkçılıkla ilgili ) konularda daha dikkatlı konuşmalı ...

Konu Gönülden tarafından (09-03-2015 Saat 23:25 ) değiştirilmiştir..
Delilin NuR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla