Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-27-2010, 00:23   #17
Kullanıcı Adı
Cihan_ŞümuL

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze`ye insani yardım götüren gemilere saldıran İsrail hükümeti ile istedikleri uluslararası mahkemede hesaplaşmayı kabul ettiklerini belirterek, ``Yüreğiniz varsa sizinle karşılıklı hesaplaşırız`` dedi

Eresin Otel`de düzenlenen ``Suriçi Grubu İstanbul Toplantıları``na katılan Yıldırım, Gazze`ye insani yardım götüren gemilere saldırısından dolayı İsrail`den özür dilemesini, tazminat ödemesini ve Gazze`ye yönelik ambargoyu kaldırmasını beklediklerini ifade ederek, ``Ayrıca İsrail`i bütün dünyaya, insan hakları örgütlerine açacaksınız. Bunlar yapılmadıktan sonra bu kriz bitmez`` diye konuştu.
``İsrail hükümeti ile İsrail hariç istedikleri uluslararası mahkemede hesaplaşmayı kabul ettik`` diyen Yıldırım, ``Yüreğiniz varsa sizinle karşılıklı hesaplaşırız. İstediğiniz delili de getirin. Bizim bütün görüntülerimize el koydunuz. Madem biz İsrail`e hakaret etmişiz, getirin aldığınız bütün görüntüleri mahkemelere çıkalım`` dedi.İsrail`deki bütün televizyonlara haber gönderdiklerini, sonunda Kanal 10 Televizyonu`nun gelerek bir röportaj yaptığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:
``Dün bir internet sitesi bu röportajı, içeriğine uygun olmayacak şekilde `Bülent Yıldırım`dan İsrail`e zeytin dalı` başlığı ile yayımladı. Ne zeytin dalı? Adamlar yargılanmamış, adamlar suçlarını kabul etmemiş. O kadar şehit var, zeytin dalı olur mu? Orada, Allah`a şükür ki görüntü var. Röportajı yapan kız çok dürüst. O aynen koymuş. İsrail`de çok ilginç bir bekleyiş var. Bu akşam o röportajı seyredecekler. Şimdiden internet sitelerinde yazışmalar, tartışmalar var. İstediğiniz televizyonda sizinle tartışmaya hazırız. Hiçbir çekincemiz yok. Çünkü hakikatin üstü örtülemez.``
Yıldırım, açık denizde kendilerine bir saldırı yapılabileceğini hiç düşünmediklerini, İsrail`in kara sularına girmeyeceklerinin İsrail tarafından da kesinlikle bilindiğini öne sürdü.İsrail hükümetinin şu anda sıkışmış durumda olduğunu vurgulayan Yıldırım, ``Amerika`yı aleyhimize kullanıyorlar`` dedi

gazeteboyut
Cihan_ŞümuL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla