Oğlu terörist,diğer oğlu asker,adam 'bıktım bundan ne bu (kurt işareti yapıyor) nede bu (zafer işareti yapıyor) tek yol Hak yolu (şahadet parmağını kaldırıyor) 'diyor yaşlı bir amcamız,şimdi bu amcaya göre oğullarından hangisine 'dindar' damgasını vurursun ? Veya hain damgasını ?
Nemalanmak değildir bu,yaptığı işlere söylediği sözlere bakılır ona göre partili olarak muamele yapılır,yanlışı varsa 1 kişiye rağmen oyunu vermezsin bu kadar basit.Herkesi kendi geçmişiyle yargılarsın,başkalarının değil.Örtüşüyorsa yoları ve hata varsa gerekeni zaten fikir olarak dile getirisin.Kürt sorunuyla ilgilenmelerinin bir suç,hata olduğunu görmüyorum,kişi zaten Kürt ve Kürtlerin sıkıntısı anca onlardan olan kişiler dilegetirip çözüm yolları önerebilir daha sağlıklı olarak..Kürtçü tavır içindelerse zaten parti içinde bulunmazlar.Diğer kişiler hakkında bilgim yok.Kişiye bakarım,duvarda asılı dedesinin fotoğrafına değil.
Şeyh Saidin elbet hatası vardır,yoktur demiyorum.Torunları onun gibi silahlı mücadele değilde daha sağlıklı yol izliyorlarsa taktir edilmeli.
|