Dinler arasi diyalog konusunda düsünceleriniz nelerdir??
Dıger muslumanlarla temellerımızı saglamlastırmak uzere masaya oturmak....dıger dınlerın mensublarıyla ortalıgı yumusatmak ıcın masaya oturmak ..ıkısı cok farklı seyler..
elbettekı dıger musluman kardeslerımızle olması gereken bırlık beraberlıgımız yok..bu konu ıcın bıseler yapılmalı adımlar atılmalı..
ama ben konu baslıgını yorumlamayı tercıh edıyorum..
tutupta musluman devletlerle ıletısımı saglamlastıramıoruz olmuyo dıye dıger dınlerle ılıskımızı erteleyelımde olmaz..demınde dedım ıkısı cok farklı seyler..
eger onları anlamaya calısmassak bızı anlamalarını bekleyemeyız..dınımızden bı haber ınsanlar var..yada yanlıs tanıyanlar..kendımızı anlatabılmek ıcın onları dınlememız gerekır elbettekı..eger bız onları bu denlı yargılarsk onların da bızı yargılayabılecegı bırcok konu var..
onları dusman olarak gordugumuzu var sayalım(hanı bazı arkadaslar dıyorya)..eger dusmanın varsa onu tanıcaksın..kendısınden cok tanıcaksın onu .zayıf noktalırını..yoksa savasamazsın..kaybedersın
ıster ıyı nıyetlı olsun ıster baska seyler dusunurek..bu ınsanlarla masaya oturmak sart..kendı menfaatımız ıcın sart..
|