Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2010, 02:53   #17
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Benim aklım gidip geliyor bu konu hakkında.

Askerliğim boyunca 3 kısa dönem gördüm.Belli bir süre sonra havalanıyor bir çoğu,askerlikte toplu isyana kadar gidebilme hakkı var sanıyor kendilerinde.Okumuş olduklarından dolayı kendilerini bir halt sanıp önceliğin kendilerinde olduğunu sanıyorlar ]-ki bu yüzden az eziyet etmedim-

Bence kişilerin mesleğine göre titizbir çalışma yapılmalı.Özellikle polislere.
Kişi sürekli üni okuyup askere gitmemeye çalışansa -ki çokk fazla- hemen alınmalı,hatta uzun döneme tabii tutulmalı.Kişi önemli bir işle meşgulse artık ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı kısa dönem uygulanabilir/alınmaya bilir.

Kimisi diyor 'bu yaşa geldims ürünüyorum', ulan hıyar o yaşa gelmeden gitseydin askere ben bu gencecik yaşta namlu ağzında durmuşum hesabını kime sorayım ?

Gördüğüm 3 kısa dönem beni fıtık etti,hele görev dönüşlerinde bizi karşılayıp bakmaları.
Hele ki yataklarımızdan koğuşlarımızdan olup onlara verdiğimizde,ıslanan çantaları verdiğimiz koğuşlara kurutmaya gittiğimizde sokmamaları,hırsız muamelesi yapmaları iyice fıtık etmişti.

Tabi hepsi değil içlerinde bizi anlayan sağduyulu yiğitlerde vardı.

Kişinin mesleğine göre muamele uygulanmalı kesinlikle.Özellikle polislerimiz alınmamalı askere,zaten işleri çok zor ve güvenlikle ilgili.

Terörle mücadelede istekli gönüllü acemi askerler görevlendirilsin tabi ama çoğunluğu oluşturmasın.İçlerinde askerliği seçecek olan varsa iyi görüp ona göre uzmanlık için başvurur.Bu zor şartları görmeden uzmanlık için başvuran olursa ve uzman olup dağa çıkarsa,acemiden farkı zaten kalmaz.Tecrübe aldığı eğitimden çok görevlerde kazanılır.

Kısa dönemleri zaten faydası yok,tamamen ek gereksiz masraf.