Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı
görülmekteki ne osmanlı tarihine ne türkiye cumhuriyetinin kuruluşuna neden sevre dair bir bilginiz yok...
sizinle her türlü tartışırım bu konuları ama tahminen yine yarın gece kimsecikler yokken girip birşey yazıp çıkacaksınız...
ilkin şunu öğren sevr bir antlaşma değil teklifdir atatürkün nutukta yazdığı gibi projedir...ve projeler devletin başındakiler tarafından kabul edilir..Osmanlının mebusanları bu projeyi imzalamamıştır.Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın..
ikincisi sizin herhangi bir tarih bilginiz olduğunu düşünmüyorum..Kelimelerinizin arasına şanlı halifelerimizi yazarak eyyamcılık yapmaya çalışmayın...Siz Vahidettin hanın hakkında şimdiye kadar size anlatılanların haricinde ne araştırma yaptınız acaba?
|
Akıncı kardesim, sevr teklifi demişsin bunun altında duran damat ferit avrupada ortaelçilik yapan bir kişi aklıma gelmiyor ve bir kişi ile daha imzalanmıştır ama son sözü vahidettin söyliyecekti ve zaman kazanmak için imzalamadı ama ne oldu avrupalılar direk mondorosun 7. maddesini ilerisürdüler ve istanbul boğazını ve başkenti işgal ettiler sizce bundan diğer padişahların kemikleri sızlamamışmıdır. Şanlı halifelerimiz demişsin eyyamcılık demişsin valla en güzel eyyamcılığı sen yapıyorsun ben bitek vahidettini sevmem ve bana sevdiremezsiniz ama osmanlı padişahlarına çok büyük saygım ve sevgim vardır biri hariç vahidettin. İlla herkes herkesi sevecek diye bir kural yok ama kin tutamam ben müslüman bi adamım o adam yaptığı hatalar ile ahirete göç etmiştir. Benim içn 2. en önemli olayda ingilizlerden ve emperyalist güçlerden medet ummasıydı istanbulun polsi teşkilatına kadar hepsi ingilizlerin kontrolü altındaydı padişah bunların hiç birisine karışamıyordu eğer bir olay olursa padişah ingiliz subaylarına hesap vermek zorundaydı. en sonunda ingilizlerin piyonu yunanistan savaşlarda yenilince ingilizlerle beraber malta adasına kaçtı. Vahidettin görevi süresince ingiliz himayesini isteyen bir politika sürdürdü belki o zamanlar yanında bulunanlardan dolayı kafası karışıktı belkide kendi rızasıyla bunu istemiyordu ama bir gerçek var ki ne olursa olsun vahidettin gerçekten başarısız bir padişahtı...
Ayriyetten kendinizi kasmayın tarih konusunda lütfen...