Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-05-2010, 17:31   #9
Kullanıcı Adı
.:Ay_Yıldız:.
[QUOTE=karsu;764665]
Alıntı:
.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Lozan'a ilkokul kitaplarında anlatıldığı gibi inanırsanız yanılgıya düşersiniz.

Lozan maddeleri neden gizli tutulmuştur bir düşünün? Bugün size gösterilmediği öyle karanlık yüzü var ki. Lozanda yalnızca toprak değil sistemlerde konuşulmuştur. Size şöyle bir örnek vereyim. Birincisi; Atatürk Lozan'a muhafazakar bir heyet gönderecekken son anda İsmet inönü heyetini göndermiştir. İkincisi; İsmet İnönü Lozan görüşmesine yakın zamanda Avrupa'da bir otelde konaklarken çevresinde hep yahudi insanlar dostuymuş gibi davranmıştır. Bu birşeylerin kanıtı olmalıdır. Zira Osmanlı'yı ikinci dünya savaşına sokan Osmanlı yönetimi değil İttihat ve Terakkidir!

Vahdettine söven adamla tarih tartışılmaz. Atatürk Vahdettin'in askeriydi. Atatürk Türkiye'de değil Osmanlı'da doğmuştur. Osmanlı'da asker olmuştur. Anadoluya elini kolunu sallaya sallaya gidemezdi. Onu Vahdettin göndermiştir. İlkokul kitaplarına pek inanmayın. Çocukları güzel devşiriyorlar(!)

PEH Peh ben sövmedim etmedim kardesim ammada sallamışsın sadece hain dedim sövmek başka bişey başka manalar çıkar ama sonradan hain lafını geri alıp sevmiyorum dedim bana o zaman neden Maltaya Giderken İngilizlere sığındı bana bunu açıkla çok çok doğru tarih bilgin varsa bana açıkla kardeşim Akıncı arkadaş bana kaçıyorsun diyorda bak burdayım ben sen nerdesin.

Yok muhafazakar heyet göndercekmiş yok inönü seçilmiş yani arkadaşım neden insanları böyle ayırıyorsun muhafazakar gibi cümlelerle hepimiz eşitiz bu dünyada böyle ayrımcılık yaparak kutuplaştırma yapma Atatürk bu konferansa zaten İsmet paşanın gitmesini istiyordu ilk defa senden duydum ben bu işi. Ozaman açıkla neden senin değiminle MUHAFAZAKAR bir heyet göndermek istemiştir ve sonradan neden vazgeçti. Bunu söyleyen bir adam cevabınıda çok çok iyi bilir benim sevgili muhafazakar kardesim selamatle...
Evet cevabını biliyoruz. Üzerine basa basa söylüyorum,Lozan'da sadece toprak değil sistemler konuşulmuştur. Bi 10 yıl önce kaç yaşlı insanla röportaj yaptılar Lozandan sonra ki sistemin bi anda nasıl değiştiğini anlatıyorlar bunlar devletin kayıtlarında da var. Muhafazakar kelimesinin anlamını bilmiyorsunuz sanırım. Onu orada siyasi bir terim olarak değil geçmişini muhafaza eden insan anlamında kullandım. İsmet İnönü heyeti değerlerimizden ödün vermiştir Lozanda. İsmet İnönü'nün nesini savunuyor sizin kemalistler hala anlamış değilim. Atatürk ölür ölmez paradan devlet dairelerinden resmini kaldıran kimdi? Liderlik egosundan başka bir haltı yoktu. Ülkemize masonları doldurdu. İttihat terakki zaten yahudi doluydu.

Hain demek sövmek değil midir? Lafını geri almak diye birşey yoktur Zira iki dudağın arasından çıkan tekrar içeri girmez. Sövmek illa küfür etmek değildir bilmem biliyor musunuz. Bugün Rehberiniz Nutuk'un İsmet İnönü tarafından değiştirildiğini bile bilmiyorsunuz siz. Nutuktan sayfalar açıp bana Vahdettini kötülemeyin.

Konu .:Ay_Yıldız:. tarafından (07-05-2010 Saat 17:38 ) değiştirilmiştir..
.:Ay_Yıldız:. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla