Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-05-2010, 20:55   #31
Kullanıcı Adı
karsu
Pardon ama benim rehberim Nutuk değildir Kuran-ı Kerimdir bunu aklına sok illa bi kaç entel laf ettik diye hemen kemalist damgasını vurmayın ben kemalistte değilim kemalizm nedir yaa insanların tek ilahı vardır bunu unutma peki bak nette nutukun 1. baskısı var onu oku derim ben pdf formatında tabii osmanlıca biliyorsan okursun ben buldum ve arkadaşlarımla beraber çevirdik sana şunu söyliyeyim o zamanın anayasasını bul aç eğer lider öldümü başa geçen kişinin paraları basılır daha sonrakiler bu uygulamayı yapmadılar ve mustafa kemalin resimlerini koydular. o zamanlar kapitalist rejim daha yeni gelişiyordu bu nedenle 1930 yıllarda dünya ekonomik kriz çıktı newyorkta insanlar kaç ay aç kaldı normaldir bu durumlar her zamanın ayrı ayrı yaşanmışlıkları vardır ama 10 yıl öncesindeki insanlar bu zamanla o zamanı mukayese edemez. Mustafa Kemal milli ekonomi sistemini benimsemiş sen mustafa belgeselini seyrettiysen eğer onda bile mustafa kemal'e herkes tabloyu pespembe gösterirler ama bir gün yurt gezisine gittiği zaman herşeyi anlamıştır ekonomik krizin boyutlarını. Koca imparatorluk bile sefalet içinde yüzerken borç batağı içindeyken bunların olması gayet normaldir 1923'te hangi fabrika var yani sanayi varmı bunu söyle.

Atalarımız hakkında yorum yaparken sağlam delilli olmadan yazılan mesajlar silinecektir...

Konu Gönülden tarafından (07-06-2010 Saat 02:15 ) değiştirilmiştir..
karsu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla