Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-05-2010, 23:43   #3
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Türk Milleti'ne dahil olmak sizi rahatsız ediyor da, ülkemizin adının Türkiye olması sizi rahatsız etmiyor mu? Türk Milleti'ne dahil olmak sizi rahatsız ediyor da bayrağımızın adının Türk Bayrağı olması sizi rahatsız etmiyor mu? Türk Milleti'ne dahil olmak sizi rahatsız ediyor da milli takımımızın adının Türk Milli Takımı olması sizi rahatsız etmiyor mu? Türk Milleti'ne dahil olmak sizi rahatsız ediyor da tarih kurumumuzun adının Türk Tarih Kurumu olması sizi rahatsız etmiyor mu? Türk Milleti'nden olmak sizi rahatsız ediyor da dil kurumumuzun adının Türk Dil Kurumu olması sizi rahatsız etmiyor mu? Türk Milleti'ne dahil olmak sizi rahatsız ediyor da türküler ve türkü kelimesi - türkü kelimesinin manası Türk'e ait demektir - sizi rahatsız etmiyor mu?

Türk Milleti'nden olmak asimile olmak değildir. Türk Milleti'nin Kürt Halkı olarak Kürtlüğünüzü istediğiniz gibi özgürce yaşayabilirsiniz.

Yanlış telaffuz etmiyorum. Türklüğü ırkçılık gibi görmeniz doğru olmaz. Irkçılığa karşıyım. Irkçı olsaydım AK Parti'li değil MHP'li olurdum. Türk Faşizmine de Kürt Faşizmine de karşıyım. Her türlü faşizme karşıyım.

Bakın konuyu biraz daha açayım daha iyi anlaşılsın. Basitleştirerek anlatayım:

Türkçülük'de şu vardır: Bu topraklarda yaşıyorsan sen Türk olacaksın Türk olmak zorundasın. Türk dilini konuşacaksın ve bunlar gibi pek çok zorlamalar.

Türklük'de şu vardır: Ben Türklüğümü yaşarım, sen Kürtlüğünü yaşarsın, öbürü Araplığını yaşar, diğeri Lazlığını yaşar. Kimse kimseye karışmaz. Herkes kültürünü istediği gibi yaşayıp gelecek nesillerine istediği gibi aktarmakta özgürdür.
Ben buna cevap vereyim üsteki tüm sorularınıza tek cevabım var evet hepsi rahatsız ediyor....Ki Cumhuriyet döneminde gelen bu iğrençliklerin amacıda zaten türkiye'yi parçalara bölmektir...Asırların kardeşlerini bir birine vurdurtmaktır....

Sonuçta Sen bu ülkenin üst kimliği Türk Milleti kavramıdır dersen buda beni hat safhada rahatsız eder çünkü sonuçta belirlemiş olduğunuz üst kimlik bir etnik unsura dayanıyor .Ki sonunda ki Millet kelimesi ile anlam dahada milliyetçileşiyor Türk Milleti yani Türk ırkı anlamına geliyor...

Ki Fırat yine size cevap vermiş ben size Rus Milleti derken aklınıza herhalde ingiliz veya fransız gelmiyordur...
Veyahut bir İngiliz Milleti dersem aklınıza her halde bir İngilizler geliyor...Yok aklıma başka millet geliyor derseniz ee gayri orada sözüm biter açıkçası...
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla