liberalizm milli ekonomi diye ne zaman söyledin benim milli ekonomiden kastımı anladınmı sen bi bakalım ben sana osmanlının 1874ten başlayan dış borçlarla ilgili bir yazı yazdım buna istinaden milli ekonominin önemine vurgu yapalım.
Özel teşebbüsün(Liberalizm) gücünün yetmediği durumlardı devletin(devletçilik) öncülük etmesi. İşte liberlizm ve milli ekonomi. Siz zannediyormusunuz sanayisiz bir yere sadece lideralizm yani bugün kü özel yatırımcıların gücünün yetmediği yerde devlet olaya el atacak yani bugün kü yap işlet gibi düşünelim veya özel yatırımcı yapacak denetimci devlet olacak senin sorduğun sorunun cevabı burada yatıyor.
Yerli malı kullanımı artacak buda milli ekonomidir. Gene yerli yatırımcının yetşemediği yerde devlet el atacak aynı şey liberlizm içinde geçerlidir.
Ayrıca bana cevap alamıyorum demişsin beh beh ben sana anzakların ne işi vardı dedim sen hala bunun cevabını vermedin.
Biri demiş elin ayağınamı dolandı demiş yoo öle bişey yok öle bişey olsa zaten yazmam tartışmam şu var peki osmanlı imparatorluğu ne olduda parçalandı bizim kitaplarımız yalan söylüyor bari sizinkiler nediyor ben hep benim kitaplardan konuştum biraz da sizin kitaplar ne diyor çok merak ediyorum acaba