Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
Türkçülük: Sen Kürt olsan bile Türküm diyeceksin. Türk'e asimile olacaksın. Türk'ün ana dilinden farklı bir dilin varsa o ana dilini reddedeceksin, Türk'ün dilini kabul edeceksin benzeri zorlayıcı özellikler taşıyan faşizan bir ideolojidir.
Türklük: Türk Milleti'nin; dinî değerlerini, kültürel değerlerini, geleneklerini göreneklerini; koruyup, yaşatıp, gelecek nesillere aktarmaktır. Türklük'te zorlama yoktur. Ben Türk olarak Türklüğümü yaşarım; Kürt kardeşim Kürt olarak Kürtlüğünü yaşar; Arap kardeşim Arap olarak Araplığını yaşar; Laz kardeşim Laz olarak Lazlığını yaşar; Çerkez kardeşim Çerkez olarak Çerkezliğini yaşar.
"Kendinden başka kimi kandırıyorsun sen?" sözünüz doğu değildir. Kendimi de kandırmıyorum; başkalarını da kandırmıyorum. Bildiğim ve inandığım doğruları ve gerçekleri söylüyorum.
|
Sen böyle biliyor ve söylüyorsun.
Peki Türk Dİl Kurumu ne diyor ona bakalım;
Türk
öz. a. 1. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan halk ve bu halktan olan kimse: 2. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan, Türkçenin değişik lehçelerini konuşan soy ve bu soydan olan kimse
Türklük, -ğü
öz. a. 1. Türk olma durumu. 2. Türklere özgü nitelik 3. Türklerin meydana getirdiği topluluk
Türkçülük, -ğü
öz. a. Osmanlı Devleti'nin son yıllarında ortaya çıkan, Osmanlılık ve İslamcılık akımları karşısında bütün Türklerin tek vatanda ve tek bayrak altında birleştirilmesini amaçlayan akım, Pantürkizm
Bilmem anlatabildim mi?