Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-06-2010, 14:06   #114
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Türkçülük: Sen Kürt olsan bile Türküm diyeceksin. Türk'e asimile olacaksın. Türk'ün ana dilinden farklı bir dilin varsa o ana dilini reddedeceksin, Türk'ün dilini kabul edeceksin benzeri zorlayıcı özellikler taşıyan faşizan bir ideolojidir.

Türklük: Türk Milleti'nin; dinî değerlerini, kültürel değerlerini, geleneklerini göreneklerini; koruyup, yaşatıp, gelecek nesillere aktarmaktır. Türklük'te zorlama yoktur. Ben Türk olarak Türklüğümü yaşarım; Kürt kardeşim Kürt olarak Kürtlüğünü yaşar; Arap kardeşim Arap olarak Araplığını yaşar; Laz kardeşim Laz olarak Lazlığını yaşar; Çerkez kardeşim Çerkez olarak Çerkezliğini yaşar.

"Kendinden başka kimi kandırıyorsun sen?" sözünüz doğu değildir. Kendimi de kandırmıyorum; başkalarını da kandırmıyorum. Bildiğim ve inandığım doğruları ve gerçekleri söylüyorum.
Sen böyle biliyor ve söylüyorsun.

Peki Türk Dİl Kurumu ne diyor ona bakalım;

Türk
öz. a. 1. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan halk ve bu halktan olan kimse: 2. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan, Türkçenin değişik lehçelerini konuşan soy ve bu soydan olan kimse

Türklük, -ğü
öz. a. 1. Türk olma durumu. 2. Türklere özgü nitelik 3. Türklerin meydana getirdiği topluluk

Türkçülük, -ğü
öz. a. Osmanlı Devleti'nin son yıllarında ortaya çıkan, Osmanlılık ve İslamcılık akımları karşısında bütün Türklerin tek vatanda ve tek bayrak altında birleştirilmesini amaçlayan akım, Pantürkizm

Bilmem anlatabildim mi?
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla