Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-07-2010, 01:47   #48
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Arkadaşım 18 part diyorsun ama ne yazık ki kotalı olduğu için netim seyredemiyor. tatmin edici bir açıklama yaptım güzel
izlemediğin programı neden izledim diyorsun o zaman?
Kaidr mısıroğlu orada belgeleriyle konuşuyor...
çarpıtma asla yok hiç bir zamanda olmadı...

Alıntı:
neyse biliyorsunuz ki lozana ingilizler istanbul hükümetinden bir temsilcide davet etti ve sonradan olanlarıda biliyorsunuz senin dediğin ankara ne garanti ettide istanbuldan gemiler çekildi. İngilizlerin korkusu Türkiyenin Rusya ile yakınlaşmasıydı çünkü güçlü bir rusya türkiyeyi yanına çekerse biliyorki ingilizlerin başı çok ağrıyacaktı. Bu İngilizlerin rusyanın gücünden korktuğunu gösterir ayrıca İngiltere o zaman içten içe kaynamaya başladı muhalifler başkandan savaşı neden kaybettiklerinin hesabını vermeye çağrıyorlar, ingilizler Bir SAVAŞA daha sıcak bakmıyordu. Ne garanti verdi ne yaptı garanti ne olabilirki o zamanda bile lozanda ingilizler türklerin ingiliz mandasında olacağını düşündüler fakat yanıldılar çünkü ingilizler zaten kopardıklarını kopardılar neyin garantisinden bahsediyorsun eğer sen biliyorsan açıkla,

AİTT ders kitabı sayfa kaç bu söyledikleriniz?

İstanbulu işgal etmek için elinden geleni yapan gemilerinden olan askerlerini feda eden çanakkaleye dünyayı yığan ingilizler istanbulu işgal ediyor ve sonra ankara hükümetiyle bir görüşme yaparak çekilmeyi kabul ediyor..
Şimdi sizin bu anlattıklarınız lay lay lom geliyor adama...
Aslında olayı kurgulamak için tek bir cümleyi vermek yetiyor..
İngiliz Büyükelçisi Ronald Lindsay:Laik Türkiye'nin müslümanları artık İngiliz İmparatorluğu için bir tehlike olmaktan çıkmıştır. bu söz herşeyi apaçık özetliyor..