Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-07-2010, 17:39   #2
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
ülkemizin yıllarca kanını emen, beş para etmez, kalitesiz bir şahsiyetti.

ülkede benzin vardı da biz mi içtik diyen bir politikacı.

bir sitede kendisiyle ilgili yapılan yorumlardan birkaçı dikkatimi çekti, aktarıyorum:

kirikkale de patlayan cephane fabrikasi icin "kimin aklina gelir patlayacagi?" demesi ve erzurum depreminde muhendisligini yaptigi bina yikilinca "o bina 35 yil ayakta durdu diye kimse takdir etmiyor da, niye yikildi diye herkes elestiriyor?" demesiyle "bu adam nasil muhendis?" dedirten politikaci..

fikret kızılok vaktiyle "süleyman hep başbakan,başbakan süleyman" şarkısıyla ilgili olarak "ben çocuktum,süleyman demirel başbakandı,bu yaşıma geldim hala başımızda" demiş.fikret kızılok toprak oldu ama o hala yaşıyor..bizi de toprağa göndereceği konusunda ciddi şüphelerim var.

iki saat konusup hiç bisi soylememe ama buna ragmen kendini dinletebilme yetenegine sahip turkiye'nin ilk stand-up sanatcısı.

"memlekette benzin vardı da biz mi içtik?"
"üs yok tesis var"
"dün dündür, bugün bugündür"
"yollar yürümekle aşınmaz"
"demokrasilerde çareler tükenmez"
"açım diyene geber diyemezsiniz"
"mit gizli saklı işler yapan bir teşkilat değildir"
"elektriğin komünisti olur mu?"
"gap'ı gaptırmam"
gibi ardı arkası gelmeyen özlü sözleriyle halkı uyutmayı , senelerdir gidip gidip gelmeyi hüner edinmiş politikacımız. (tekrar geri dönecek diye çok korkuyorum)

"ege bir turk golu degildir, ege bir yunan golude degildir, binanaleyh ege bir gol degildir" gibi ucubik anlasilmaz insanin kafasini duvara vurmak isteticek cumlecikler kurabilme potansiyeli genis olan bir liderciktir.
17 agustosta deprem olduktan sonra sabah "binanaleyh turkiyenin alti curuktur, turkiyenin alti curuktur diye birakip gidecek degiliz, bununla yasamasini ogrenicez" gibisinden bir laf ederek olen onlarca turk yurttasinin kemiklerini sizlatmis, bir toplum onderinin sahlanarak acilara yara sarmak icin harekete gececegi ve gozleri dolu dolu yapacagi konusmalari duygusuz vicdansiz bir sekilde "devletimiz ortadadir gucludur" gibi gecistirmeye calismis, turkiyede lider olmaz sark kurnazi olunur sozunu hak eden, ispartali suludur kendileri.
anlasilmaz laflar etmede ve ipe sapa gelmeyecek mantiksiz ama uzun cumleler kurmakta guruluguda vardir.
uzucu olan taraf turk halkinin bu adami omuzlamasidir.
zaten finalide kendi yapmis "7 kere gittik 8 kere geldik, her geldigimizde gonderdiler bidaha geldik binanaleyh doyamadik siyasete" gibi bir lafla siyasi hayatini "siyaset ustu" bir mertebeye tasimis ve orada devam ettirmektedir

inanılmaz sözleri var. böyle bir adam ülkemizde 40 yıl kalıyorsa, neden geri kaldığımızı 3.sınıf ülke olmaktan kurtulamadığımız anlaşılmış oluyor.

Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla