Önce şunu belirtmek istiyorum 15 sene öncesine kadar ''Kürdüm'' demenin yasak olduğu bir yerde şimdi Kürt sorununu tartışmak bile kürt sorununda katedilen mesafeyi gösterir.Geçmişteki siyasetçileride gördük ''Kürt'' kelimesini bile kullanmaya çekinirlerdi.Ya kürtçe konuşan vtandaşlarımız derlerdi yada Kürtleşen Türkler derlerdi.
Konuya gelirsek DTP zamanında Başbakanın onlarla görüşmesini çok isterdim şunu derdim hep bir sorunu çözmek için mutlaka muhataplarıyla görüşmek gerekir düşüncesindeydim.Dtp yi kürtlerin biraz da olsa sorumlusu olarak görüyordum.Binbir türlü oyunlarla Dtp kapatıldı.Bdp nin şuan kürtlerin sözcülüğüne inanmıyorum ve o yüzden muhatap alınmasının bir faydası olmayacağı kanaatindeyim.Nedeni basit aponun yakalanmasında bile olmayan olaylar bugün saçma sapan nedenlerle olay çıkarmaları manidar buluyorum.Zaten hep diyorum apoyu apo yapan kenyada yakalanmasıdır.yakalanmadan önce bu kadar populiter değildi. devlet birilerini meşhur etmek istiyorsa ya öldürür yada içeri atar bu geçmişte yaşanan olaylarla bellidir.
Son 30 yıldır bu terör belasından ölen insanların sayısı dağdakileride sayarsak 50 bin den fazladır.Bu ölen insalara bakarsak bunun 4/3 ü kürttür.Siz hangi akıl ve mantıkla kendi hakkını savundugunuzu sandığınız insanları hangi hak ve akılla öldürüyorsunuz.hizbullahı doğuran derin devlet pkk ile işbirliği içinde değilmiydi apo bile bunu kabul ediyor ama bazıları kabul etmemek adına ayak diriyor.
Geçmişten günümüze evet kürtler asimile edilmek istendi kısman de başarılı olundu.Peki pkkliler dindar kürtleri asimile etmiyormu? Son birkaç yıldır kürt kadınları üzerinde oluşan ''Kimsenin namusu değiliz namusumuz özgürlüğümüzdür'' saçma sapan sapık bir zihniyeti aşılayarak ne yapmaya çalışılmaktadır.Sakın bu feminist bir argümandır demeyin bana.Diyarbakır belediyesince açılan mankenlik kursuna ne demeli cumhuriyet döneminde türk kızları güzellik yarışmalarına gönderen zihniyetten ne farkı var.Din adına İslam adına isyan başlatıp laik-ulusalcı kürtler yüzünden başarılamayan başkaldırıyı pkk hangi yüzle kendi düşüncelerine mal ediyor anlamak mümkün değildir.
Şunu bilmekte fayda vardır Kürt sorunu kürtler için milli bir ideolojidir politik değil.Kendisi gibi düşünmeyen onlarca kürt aydını nı hain ilan eden pkk değilmi? Ünlü kürt şair Ahmet ARİF hain damgası yemesiyle kahrından ölmedimi? Aklı başında kaç tane kürt aydını pkk ye destek veriyor.PKK destek vermeyen şiwan perwer in konserini basıp tehdit edip sazını kıran kimlerdi.Kimse iyi olan şeyleri kendine çekmesin kendine mal etmesin geçmişte sistem ne kadar kürtleri asimile etmişse bugün o görevi pkk ve yandaşları almıştır onlarda kürtleri dinlerinden uzaklaştırmak adına her türlü hareketi mubah saymaktadır.
Konulacak yazılacak o kadar çok şey varki forumlar yetmez ''HİÇ KİMSE ALLAH'ın YARATTIĞI KULLARI ÖLDÜRMEYİ MARİFET VE HAKLI OLARAK GÖRMESİN.''
Bu herkes için geçerlidir.
Konu Ahmet Yasin tarafından (07-14-2010 Saat 14:40 ) değiştirilmiştir..
|