Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-16-2010, 20:50   #2
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
Vuslata Hasret Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İşçi patron vardır fakat bunun hududları vardır dinimizin en önemli noktalarından biride kul hakkıdır...Efendimizde ticaretle uğraşıyordu fakat işçileri ondan bırak azar işitmeyi tek bir gün soluk bir yüz dahi görmedik derler...Bu konular böyle burada anlatacağım konular değil fakat istiyorsan Siyer önerisinde bulunayım oku...

Faiz yoktur veda hutbesinde efendimizin tekrar hatırlatıp uyardığı hususlardan biridir tamamen haramdır...

İslamın uygulandığı dönemlerden bir kaç örnek vereyim..

ömer bin abdulaziz zamanında zekat verecek kimse bulamazlarmış yani ülkenin refah düzeyi o kadar ileri düzeydeymiş..

Hz.Ömer devletin günümüz başbakanı konumunda olmasına rağmen en az maaşı alan kişiydi ve daha verebileceğim binlerce örnek var..

Anlaşılan sen, sadece nüfus kimliğinde müslüman yazanlardansın bu soruları bana sorduğuna göre demek ki hiç bir islami bilgin yok..

bak soruma cevap veremedin. kanunları yasaları ulkedeki ekonomik duzeni islama gore belirleseydik .
uretim araçlarının ozel mulkiyeti olucakmıydı olucaksa . işçinin hakkını nasıl vericeksin.
mesela bak çok dindar insanlar ve patronlar var turkiyede ama bu dindar patronların bazıları işçinin hakkını asgari ucret yani 600 lira ki açlık sınırı 900 lira oldugunuda bilerek maaş veriyor.
kendiside auidi otomobillere biniyor 3 ayda bir araba deiştiriyor vs.
yani yasa koyarak zorla hak verilmeli yoksa kişinin vicdanına bırakınca 5 vakit namaz kılan adam bile bunu yapıyorsa nafile.
sen bana sistem nasıl olmalı ondan bahset bırak eski donemlerdne ornekler vermeyi 21 ci yuzyıl şartlarında nasıl olmalı onu soyle. (diyorsunki kapitalizmde olmaz komunizmde olmaz ee o halde nasıl bir ekonomik duzen olmalı onu soyle.)

Konu novek tarafından (07-16-2010 Saat 21:01 ) değiştirilmiştir..
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla