Konu
:
TKP'den referandum açıklaması
Tekil Mesaj gösterimi
07-16-2010, 21:01
#
11
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
novek
Nickli Üyeden Alıntı
bak soruma cevap veremedim. kanunları yasaları ulkedeki ekonomik duzeni islama gore belirleseydik .
uretim araçlarının ozel mulkiyeti olucakmıydı olucaksa . işçinin hakkını nasıl vericeksin.
mesela bak çok dindar insanlar ve patronlar var turkiyede ama bu dindar patronların bazıları işçinin hakkını asgari ucret yani 600 lira ki açlık sınırı 900 lira oldugunuda bilerek maaş veriyor.
kendiside auidi otomobillere biniyor 3 ayda bir araba deiştiriyor vs.
yani yasa koyarak zorla hak verilmeli yoksa kişinin vicdanına bırakınca 5 vakit namaz kılan adam bile bunu yapıyorsa nafile.
sen bana sistem nasıl olmalı ondan bahset bırak eski donemlerdne ornekler vermeyi 21 ci yuzyıl şartlarında nasıl olmalı onu soyle. (diyorsunki kapitalizmde olmaz komunizmde olmaz ee o halde nasıl bir ekonomik duzen olmalı onu soyle.)
Din kişilerin tekelinde değildir bunu kafana sok bir kere her seferinde taklidi iman yaşayanları bana örnek gösterme dini illa bir kişiden ibaret sanarım diyorsan da oda Hz.Muhammed(s.a.v)'dir.
Yasalar islama göre konulur işte o zaman kişiler uygular uygulamayana da gerekli cezalar verilir.
Bırak eski dönemleri diyorsun ne diye bırakacağım ki senin gibi arkamda kanlı bir tarih olmadığından her daim örnek olarak gösteririm...Eğer sende hala onları görüp gerçeği göremiyorsan kusura bakma ama ben doğruları uygular ve savunurum naralarının hepsi palavra sadece lafta doğrudan yanayım diye kendi kendinin şakşakçılığını yapıyorsun...
El Emin
Açık Profil bilgileri
El Emin nickli üyeye özel mesaj gönderin
El Emin - Daha fazla Mesajını bul