Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-21-2010, 22:56   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Bunlara yer verileceğine pkk ilk ortaya çıktığından itibaren kürtlere yaptığı baskıyı,şiddeti,ölümleri,dağa kaçırmaları gözler önüne serilsin.
Bu tür videolar pkk sitelerinde bulunuyor propaganda amaçlı olarak.Zamanında neler yapıldığını biliyoruz,bildiğimiz halde tekrar tekrar bu tür paylaşımların yapılması yanlış.
Kimse demiyor ''böyle olaylar olmadı'' diye,oldu,pkk bundan nemalandı,pkkyla iş birliği içerisinde yürütüldü bu tip olaylar.

Ama günümüze bakıyoruz aynı şiddet eylemleri,aynı sözde ayaklanmalar devam ediyor,ortada jitem mi var ? Özel harekat mı var ? Çoğu bitti gitti,bir olay olsa anında basında zaten yer buluyor.

Kötü şeyleri anmak yerine,olumlu şeyleri anmakta fayda var.Bu videoyu izleyen birisinin kürtçü takılmaması elde değil.Ben kürt olsam,bu videoyu paylaşmak yerine,Şırnak-Mardin sınırında bulunan Turgutlu köyü sakinlerinin,Turgutlu karakolu askeriyle birlikte yaptığı maçın videosunu paylaşırım,artık hereyin eskisi gibi olmadığı mesajı veririm.Çıkıp bu videoyu faceye koyup oradaki hatunun delikanlı gibi davranmasına bakarak 'berivan' demem ona.

Bende çıkıp kürt faşistlerin Ak Deniz üniversitesinde ağaçları söküp odalara dalıp kız öğrencileri bağırta çağırta nasıl dövdükleri videosunu koyarım,karşılıklı restleşiriz.Bu döneme rağmen hala bu tür düşünce varsa,bu suçu artık o dönemde halka eziyet edenlerde değil,kürtçülük yapanlarda aramak lazım.

Bugün hiç bir kürt 'dilimi konuşamıyorum' diyemez,düğünlerde kendi yerel şarkımı söyleyemiyorum diyemez,haklarım gasp ediliyor diyemez,seçme seçilme hakkım yok diyemez.Diyorsa kancıktır kendisi.

Bu video kürt faşitçiliği körükleyeceği gibi,türk faşistliğinide körükleyecektir.Ben şahsen izlediğimde oradakilerin başına ne gelse yeridir diye düşündüm.Çünkü hak aramak silahla olmaz.Hak aranmak silahla olsaydı bugün ülkenin bir çok etnik ve dini grup silahlanırdı.Günümüzde hala müslümanlar gözaltına alınıyor,tvler bunu göstermiyor,bu kişilerde silahlanıp bombalı eylem yapsın o zaman,hakları değil midir?

Hepimiz siyonistlerin yaptıklarına bela okuyoruz,2. dünya savaşıylailgili filmleri izleyip hallerine ağlıcak mıyız ? Yoksa şuan ki yaptıklarına mı kızıcaz ? Her ikisi birlikte olmaz.Dün dünde kaldı değiştirmek zordur,düne bakıp ders çıkartıp önümüze bakmalıyız ki bu tür hadiseler bir daha yaşanmasın.