Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-28-2010, 19:11   #3
Kullanıcı Adı
rizzelli
Genelkurmay'ın bildirisine kim ne dedi?

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖYMEN: ORDU İLE AYNI ŞEKİLDE DÜŞÜNÜYORUZ

CHP'li Öymen: TSK'nın tespitleri ile bizimki aynı

Onur Öymen
CHP, Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamayı sahiplendi. Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Genelkurmay'ın tespitlerinin kendi tespitleriyle aynı olduğunu söyledi.

Uşak'ta basın toplantısı düzenleyen Öymen, "Genelkurmay'ın tespitleri bizim tespitlerimizden farklı değildir. 'Ne mutlu Türk'üm diyene kelimesini kimse küçümseyemez ve bunu küçümseyenleri devletin düşmanı sayarız' diyor. Laikliğe hakaret edeceksiniz ve sonra diyeceksiniz 'ben değiştim' ve bu ülkenin cumhurbaşkanı olacaksınız. Bunları söylediğinizde siz çocuk değildiniz. Sayın Gül bu sözleri söylediğinde milletvekiliydi, elimizde belgeleri var. Bunu herkes bilsin ki Türk halkının tahammül eşiğini aşıyorsunuz. Biz Türkiye'yi Atatürk düşmanlarına teslim etmeyeceğiz." açıklamasında bulundu. Bu arada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Cumhuriyet ve demokrasi Türkiye'nin gücüdür. Eğer demokratik rejim yozlaşırsa, zarar görürse, Türkiye'nin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne de zarar verir." dedi. Türkiye'de demokrasi ve Cumhuriyet'in uyum içinde çalışabileceğine dikkat çeken Baykal, şöyle devam etti: "Türkiye'de bunu yapabilecek siyasi kadrolar vardır. Siyaset danışmadır, istişaredir, uzlaşmadır. Akıl akıldan üstündür, inanmak gerekir. Ben bilirim, bildiğim bildik yaklaşımı Cumhuriyet'e yarar sağlamaz, içinde bulunduğumuz tablo budur."

rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla