Alıntı:
HaArP Nickli Üyeden Alıntı
Kesinlikle Doğru bir yöntemdir... Kendini Geliştirmektir Asıl olan...
Diploma olayı farklıdır... O zaman Aldığımız eğitim Rızk için olur ki o zaman durum farklı olur... Ayrıca Eğitimin yerini tutmuyor demişsiniz buna katılmıyorum... Sadece Okulda yahut Üniversite eğitim görülür mantığı yanlıştır... Kişisel Gelişim için Müslümanlar her daim okumalıdır, okumayı okula atfetmek doğru bir yaklaşım olamaz... Ama Rızk için zaruri yahut ihtiyaç dahili ise durum farklı olur ! O zamanda İslami zaafiyet içine girmeyi göze alanlarında ''okumak'' bahaneleri ile de karşılaşmıyor değiliz... Bu itibarla İslami Eğitim Almak ile Rızk için Eğitim almak farklı farklı ele alınmalıdır...!
|
Şimdi geldik kadının çalışmaması olayına.
Aşın artık kendinizi,kadın okumazsa eşinizi emanet edecek kadın doktoru nereden bulacaksınız, kızlarınıza dini eğitim verecek bayanı nereden bulacaksınız, vs vs. Ben ille kadın erkeklerin arasında çalışsın demiyorum. Zaten dinimizde tesettür kuralları dahilinde erkek ve kadının yalnız olmaması koşuluyla zorunlu durumlarda aynı ortamda bulunabilmesi günah sayılmaz. Başörtülü bir öğretmen,başörtülü bir doktor, başörtülü bir mühendisin dinimizce ne mahsuru vardır? Yine hatalı olan sistemdir kadın değil. Peruğa zorluyorlar. 21.yüzyılda yaşıyoruz, kızları okutmayıp 13ünde en az 15 yaş büyük biriyle evlendirmekle olmuyor bu iş. Eğer o kızın anneside yeterli eğitimi görmüş olsaydı böyle bir evliliğe müsade etmezdi. Kız okumalıdır. Eğitimini görmeli,mesleğini eline almalıdır. Ha çalışır çalışmaz orası ayrı konu. Çalışmasına müsade eden eşler var etmeyen eşler var. Orası özel hayata giriyor.