Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-01-2010, 13:49   #1
Kullanıcı Adı
Mavera
Standart Say hakaret etti, satışlar PATLADI
Fazıl Say’ın “Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum, utanıyorum, utanıyorum” açıklaması arabesk albüm satışlarını arttırdı.

TRT Müzik’te dün gece yayınlanan “Ferhat Göçer İle…” programının canlı yayın konuğu olan sanatçı Şevval Sam, Say’ın bu açıklaması hakkındaki görüşleri sorulunca “öncelikle Has Arabesk (2010) albümümün satışları bu hakaretten sonra daha da arttı.” dedi.

Topluma hakaret etti

Say’ın üslubunu eleştiren Sam “kendisine o üslupla cevap veremem. Keşke arabeske popülist değil analitik yaklaşabilseydi ve bu topluma hakaret etmeseydi” diye konuştu.

Müslüm Gürses’e de bir televizyon programında Say’ın sözlerinin hatırlatılıp yorum istendiğinde “sıkılıyorsa sıkılıyor. Yapacak bir şey yok” dediğini gülerek anlatan Sam eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyetin yasakları arabeski doğurdu"

“Cumhuriyet döneminin müzik yasakları arabeskin temellerini attı. Yasaklarla, ayrımcılıkla, ötekileştirmeyle bir yerlere varılamaz. Farklılıklar zenginliğimizdir. Üstelik hepimiz bu toprakların bir yerlerinde bu müzikle karşılaştık. Melodiler, tınılar, sözler kulaklarımızda, gönlümüzde yer etti. Önemli olan arabeske karşı olmak değil bu alandaki zenginlikten yararlanarak kaliteli eserler verebilmektir.”

Say ne demişti?

Emek karşıtı bir tarz olduğunu dile getirdiği arabeskle ilgili facebook sayfasında arkadaş grubu arasındaki tartışmaya tepki gösteren Say, şunları yazmıştı:

“Arabesk müzik, arabesk yaşam tarzının betimlemesidir. Aydınlığın, çağdaşlığın ve öncülüğün, sanatçılığın sırtına külfettir. Emek karşıtıdır, duyarsızlıktır ve yaratamamaktır! Etik dışı “yalan dolanla” doludur. Ortadoğu işi, 3. sınıf, acındırmaca, tembellik, yeteneksizlik, rant, çamur, muallaklıklar üzerinden yaşar. Arabesk müziği yapan yapsın! Bu sayfaya tek gık diyeni yukarıdaki sebeplerden hemen atacağım! Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum, utanıyorum, utanıyorum.”

Fazıl Say daha önce de “Sağır olduğum gün ben de arabesk müzik dinlemenin keyfini doya doya çıkaracağım” demiş, arabesk müziğinin ünlü ismi Orhan Gencebay da “Fazıl Say bizim için çok önemli bir sanatçıdır, çok değerlidir. Bu sözün onun tarafından söylendiğine inanmak istemiyorum” diyerek tepki göstermişti.

Rıfat Yörük/HaBertaraf.com

Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder