Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-17-2010, 19:24   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL

Erdoğan: Çetelerin sözü artık geçmiyor
Başbakan Erdoğan, Çorum'da yaptığı konuşmada karanlık güçlerin hakim olduğu günlerin geride kaldığını söyledi.

12 Eylül'de yapılacak eferandum öncesi Çorum'da düzenlenen mitinge katılan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, miting alanını dolduran kalabalığa yönelik yaptığı konuşmada Çorum olaylarını hatırlattı. Türkiye'de belli dönemlerde karanlık ellerin nasıl işler yaptığını hatırlatan Erdoğan, şimdi artık o karanlık günlerin geride kaldığını söyledi. Erdoğan, artık çetelerle işbirliği yapan bir iktidarın olmadığını belirterek "şimdi artık milletin avukatlığını yapan bir iktidar var" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bu ülkede artık mafyanın değil, çetelerin değil, Çorumlu kardeşimin sesi çıkıyor. Benim milletimin sesi çıkıyor.

Bu CHP zihniyeti benim vatandaşıma göbeğini kaşıyan diyor. Bidon kafalı diyor. 12 Eylül'de kimin ne olduğun görecekler.

Anayasa değişikliği bu ülkede milletin sırtından geçenleri hesaba çekmek içindir. Hukukun üstünlüğünü gerçekten hakim kılmaktır. Demokrasiyi gerçekten ekin kılmaktır. (sürecek)

Evet, bu ülkede bir daha 12 Eylüller yaşanmasın demektir. Darbeci anlayışlara dur demektir.

KİM BİDON KAFALI GÖRECEKSİN

Bu CHP zihniyeti benim vatandaşıma göbeğini kaşıyan, bidon kafalı diyor. 12 Eylül’de kim bidon kafalı kim göbeğini kaşıyan göreceksin.

Anayasa 27 Mayıs’la, 12 Eylül’le yüzleşmektir. Çorum’un bir sözü var, Deniz suyu gibi ne içiliyor ne geçiliyor.

CHP milletvekilleri Silivri’ye gidiyor. CHP çıkıyor ben Ergenekon’un avukatıyım diyor. Haftalardır 27 Nisan bildirisini diline dolayan CHP Genel Başkanı “Hayır CHP Ergenekon’un avukatıdır demedi. CHP’ye gönül vermiş vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu oylama bir genel seçim oylaması değil. Yanılgıya düşmeyin. CHP’ye oy vermiş vatandaşıma diyorum ki, sana saygım var oyuna saygım var ama bu bir halk oylaması.

BU MİLLETİN ANAYASASI

MHP, CHP ile yan yana gelebilir mi? MHP BDP ile yan yana gelebilir mi? Bakın şimdi CHP, MHP, BDP, Yarsav bir araya gelmiş “Bu Ak Parti’nin anayasası” diyor. Bu Ak Parti’nin değil, milletin anayasasıdır.

Bu Kesk, Kamusen filan diyor ki “Toplu görüşmeyi referandumdan sonraya bırakalım.” Evet çıkacağını kabulleniyorlar. Ama biz hayır diyeceğiz diyorlar. Kusura bakmasınlar arkadaşlarım görüşmeyi kendileriyle yapacaklar. 25 kuruşa simit olmaz. Doğrunun yanında ol. Bu yolda olmayanlara haddini bildirmek milletimin görevi.

DERSİM’Lİ OLDUĞUNU SÖYLEMEKTEN NEDEN ÇEKİNİYORSUN

CHP Genel Başkanı gittiği her yerde soy ağacından bahsediyor. Her yerde Akşehirli olduğunun altını çiziyor. Neden göğsünü gere gere Dersimli olduğunu söyleyemiyor. Neden bundan çekiniyorsun. Söyle.

Burada bir incelik var. Dersim katliamının altında ne yatıyor. On binlerce insan orada katledildi. Kim katletti, CHP zihniyeti katletti.

Sayın Genel başkan ben o zaman doğmamıştım diyor. Biz sana işin faili sensin demiyoruz ki. Biz mensubun olduğun soy ağacının bu ülkede neler yaptığını anlatıyoruz.

Lafa gelince “Cumhuriyeti biz kurduk diyorlar”. Ortada kuyu var yandan geç diyorlar. Artık yok öyle 25 kuruşa simit. Biz kuyuların ağzını kapatıp içini de dolduruyoruz artık.

"411 EL KAOSA KALKTI" MANŞETİ

MHP ile el ele verip katsayı sorununu ve başörtüsünü çözelim dedik. Teklifimizi 411 oy ile parlamentoda kabul ettirdik. Kaosa kalkan 11 el diye manşet attılar. Bu manşetlerin kim attığını iyi biliyorsunuz. Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşları bu kararı iptal ettirmek için Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Sayın Kılıçdaroğlu o gün de mi doğmamıştın? O talebin altında senin imzan yok muydu? Şimdi de çıkmış meydanlarda başörtüsü sorununu ben çözerim diyor. Benim milletim bu numaraları artık yutmuyor.

Dünya Bülteni /Haber Merkezi
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla