Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-18-2010, 11:28   #9
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İslam değeri halk olarak tabanda birbirimize girmeye engel olan yegane faktördür. Siyasi çıkarlara terörsel faaliyetlere hatta bunları tetikleyen sivil ve siyasi hareketlere rağmen koca bir halk birbirine kırdırılamadı ise sizin söylediğiniz gibi dinin bu konuda harc vazifesi gördüğünü anlayabiliriz. Evet doğu halkımızın darbe süreclerinde faili mechul cinayetlerinden hatta otoriter devlet anlayışından neler çektiği ortada bunların hesabının alınması için o günü iple çektiklerine inanıyorum.

Kürt halkına devlet sizi sevmiyor devlet size ikinci sınıf insan muamelesi yapıyor diye kandırdılar yıllarca...
Şimdi ise okuyan ve gündemi takip eden insanlar bakıyorlar ki aslında o eziyetleri çekmelerinin sebebi ne devletin onları sevmemesi nede ikinci sınıf insan olmaları... çünkü görüyorlar ki Türk olan ama başı örtülü, dinini yalıyor diye aynı eziyeti görüyorlar... o zaman diyorlar ki bu işte bir terlik var...
Ben 8-10 yaşlarındayken hatırlıyorum... Parmağında Gümüş yüzük takılı olanları bile irticacı ilan edildiğini söylemişti babam bana ne kadar garip gelmişti.... o dönemde sırf o yüzden ordudan atılanları bile gördüm ilerki yıllarda...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla