Konu
:
3 ile büyükşehir müjdesi
Tekil Mesaj gösterimi
08-20-2010, 15:32
#
7
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
KaraEsref
Nickli Üyeden Alıntı
Ben aslen Malatyalıyım. Ama Denizli'de doğup büyüdüm. Malatya kesinlikle büyükşehir olması gereken bir il. Gidip görenler varsa onlar da eminim bana hak verirler. Murat kardeşim 380 bin demiş fakat şu anda Malatyanın sadece merkez nüfusu 400.000'in üzerinde. Toplam il nüfusu ise 700.000 - 800.000 civarında. Ayrıca bölgenin de en gelişmiş ili konumunda.
Fakat doğup büyüdüğüm yer olan Denizli için aynı şeyleri ifade edemeyeceğim. Pamukkale çok turist çeken cazip bir yer olmaktan çıktı. Ancak günü birlik turlarla turistlerin gidip gördüğü bir yer konumunda. Şehrin gelişmişlik düzeyi de alt seviyelerde. Diyebilirim ki sadece tekstil konusunda kendini geliştirebilmiş bir il. Büyükşehir olması için bence zamana ihtiyacı var.
hocam Malatyaya çok gittim. çok beğendiğim ve bana göre doğuda en yaşanılası il malatyadır. en son 2 hafta önce Malatyadan geçtim. Tabela nüfusu 380 bindi. bana göre biraz daha gelişmesi lazım. 500 binin altında olan hiçbir ilin büyükşehir olmaması gerekir. şimdiden 20 ili buldu büyükşehir. 5-10 yıla kalmaz bu sayıya 10- 15 il daha eklenir. 30 yıla kalmaz ülkemizdeki illerin yarısına büyükşehir demeye başlayacağız.
ayrıca bir ilin büyükşehir olması için ilçeleri önem taşımaz. sadece merkez nüfusa bakılır. Yalnız Urfa, Denizli ve Malatya arasında en gelişmiş ve en oturmuş il Malatyadır. ben doğru bulmuyorum 500 binin altında şehirlerin büyükşehir yapılmasını.
Beylerbeyi
Açık Profil bilgileri
Beylerbeyi nickli üyeye özel mesaj gönderin
Beylerbeyi - Daha fazla Mesajını bul