08-20-2010, 17:56
|
|
|
|
İstanbul Pakistan'a yardıma koştu
Diyanet İşleri Başkanlığı, Pakistan'daki sel felaketinde zarar görenler için camilerde yardım kampanyası başlattı
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın izniyle başlatılan yardım kampanyası Cuma hutbesi sırasında vatandaşlara duyuruldu. Hutbede Pakistan halkının zor günler geçirdiği belirtilerek, Ramazan ayının yardım ayı olduğu hatırlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çağrısı üzerine harekete geçen vatandaşlar Pakistan'a yardım için adeta sıraya girdi.
Teşvikiye Camii'nde cemaate seslenen imam, Pakistan'ın dost ve kardeş ülkelerden birisi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Pakistan tarihi bağlarımızın çok kuvvetli olduğu bir ülkedir. Hükümetler üstü bir dostluk var ki o dostluğu tarih boyunca kimse silememiştir. Kurtuluş savaşımızda hanımlar dediler ki Osmanlı, Türk kardeşlerimiz kurtulsun yeter ki biz önemli değil dediler ve gerdanlıklarını, kollarındaki bilezikleri patır patır kopararak bize gönderdiler. Bu samimi içten din kardeşlerimizin şu an itibariyle hakikaten sıkıntıda olduklarını biliyoruz. Cani gönülden, riyasız, gösterişsiz, samimiyetle Allah için yardım edelim."
Namaz sonrası camiden çıkan cemaat, yardım kutularını doldurdu. Tüm İstanbul genelinde toplanan yardımların önümüzdeki günlerde Pakistan'a gönderileceği öğrenildi.
Dünya Bülteni / Haber Merkezi
|
|
|