08-24-2010, 17:52
|
|
|
|
Sel felaketinden sonra siyasi felaket kapıda
Pakistan dünyanın en büyük sel felaketlerinden birisiyle uğraşırken bir yandan da darbecilerle mücadele ediyor.
Pakistan sel felaketlerle boğuşurken ülke siyasetinde yeni bir oyun ortaya çıktı. Ülkeye askeri ihtilal yoluyla sıkıyönetim getirilmeye çalışıldığı iddia edildi. Pakistan ordusuna yakın duran Pakistan’ın milliyetçi Partisi MQM lideri İltaf Hüseyin’in, askere ülkede sıkıyönetim getirmesi yönünde açıklama yapması ülkeyi sarstı.
İktidar partisi başta olmak üzere bütün siyasi partiler ve örgütler MQM lideri İltaf Hüseyin’i kınarken Pakistan’ın Tehrik-ı İnsaf Partisi ise orduyu sıkıyönetim oluşturması yönünde destekleyeceğini açıkladı.
Pakistan’ın Tehrik-ı İnsaf Partisi Parti başkanı İmran Han, 'Ülkenin savunması ve güçlenmesi için ordu başa gelirse bu durumu destekleyeceğiz' dedi.
Muslim Lig Partisi (Functional grubu) başkanı Pir Sahib Pagara ise “Vatansever generallerin yönettiği sıkıyönetim gibi bir öneriyi tamamen destekliyorum. Şu anda ülkenin buhrandan çıkması için başka çare yok” dedi.
Diğer tarafta muhalefet grubu başkanı Navaz Şerif, İltaf Hüseyin'i kınarken, 'İltaf Hüseyin, generalleri sevindirmek için sıkıyönetim getirilmesini istiyor' dedi.
Cemaat-i İslami Genel Başkanı Munavvar Hasan ise, “sıkıyönetim ABD’nin isteğidir. ABD ülkemizde daha çok anarşi ve huzursuz meydana getirerek, kendi amaçlarına ulaşmak istiyor. Böylelikle iktidara ortak bir parti başkanının siyasetçilere karşı sıkı yönetimi destekleyeceğiz’ diyerek açıklama yapması kesinlikle yakışmaz” şeklinde konuştu.
Ubeyd Rahman - Dünya Bülteni / Lahor
|
|
|