Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-12-2010, 23:08   #92
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl

Başbakan Erdoğan, "Dünyanın dört bir yanından, okyanus ötesinden bu sürece destek veren tüm kardeşlerimi kutluyorum." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılan referandumda yaklaşık yüzde 58 oranında 'evet' kararı çıktığını belirterek, "Türkiye'de artık darbe heveslilerinin hevesi kursağında kalacaktır." dedi. Erdoğan, çıkan sonucun bir güven oylaması olmadığını belirtti.

ReferandumsonucunuAK Partiİstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyerek değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin her yerinde vatandaşların huzur içerisinde sandıklara gittiğini söyledi. Referandumda yaklaşık yüzde 58 oranında 'evet' kararı çıktığını belirten Erdoğan, "Türkiye, referandumdan yüzünün akıyla çıkmıştır.Anayasa değişikliğiyaklaşık yüzde 58 oy oranıyla kabul edilmiştir. Katılım ise yaklaşık yüzde 78 olmuştur. Aziz milletimiz, anayasa değişikliğini onaylamıştır. Halk oylamasının ülke genelinde huzur ve esenlik içerisinde gerçekleşmesinden memnuniyet duyuyorum. Milletimizin iradesi hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür, kıymetlidir." diye konuştu.

Hiç kimsenin halkın iradesini küçümseme ve yok sayma hakkının olmadığını ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Demokrasi, halkın iradesini kabullenmekle anlam kazanır.
12 Eylülgünü, Türk demokrasi tarihine bir dönüm noktası olarak geçmiştir. Türkiye'de artık darbe heveslilerinin hevesleri kursağında kalacaktır. Halk oylamasından çıkan 'evet' kararı milletimizin demokrasi özleminin neticesidir. Bu anayasa değişikliği bir AK Parti projesi değildir. Referandumdan çıkan sonuç, bir güven oylaması değildir. Bu sonuçla ülke, karanlıktan aydınlığa çıkmıştır."

Halk oylamasına destek veren tüm kesimlere teşekkür eden Erdoğan, "Dünyanın dört bir yanından, okyanus ötesinden bu sürece destek veren tüm kardeşlerimi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Samanyoluhaber
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla