Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-13-2010, 23:22   #182
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Live is yours Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne alakasi olacak burasi Elbette !Türkilerin Yurdu. Hangi etnikten millt olusa olsun onlarda Türkiye kimligi altinda yasamiyorlarmi.o ZAMAN Türkiye ve Türkler adina yazilan ifadeleride kabullenmek zorundalar.
Isteyen Kürt kalksin istedigi Kadar kürtlügünden memnun olsun. bu beni hic rahatsiz etmez.
Ama Bir Türk ülkesinde Yasiyorsan oranin Kanunlarina ve Diline entegre olmalisin.
Yoksa Türk devleti Her irk icin ayri ayri okul Acacak degil herhalde.
Ne mutlu türküm sözünü sadece kürtlere özel olarak söylenmis degil, ülkenin her okulunda bunlar söyletildi.
Osmanli Tarihine gelince Orasini cok iyi bilirim ve cumhururiyet döneminde.Atatürkün ordularina karsi ne kadar mücadale verdiklerini de.iyi bilirim.
1-) Türk Milleti bir üst kimlik değildir.Üst kimlik Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığıdır.İsmimiz etnik vurguya dayanıyor haklısınız burada ufak sorunlar oluşabiliyor.Ama bir Irk veya Millet üst kimlik olamaz.

2-)Kabullenmek zorunda değiller.Ben bir zaza olarak "Ne Mutlu Türküm diyene" cümlesini niye neden kabul edeyim.

3-)Burası bir Türk ülkesi değildir.Türklerden daha fazla diğer ırklar vardır.Bu ülkeyi sadece Türkler kurmadı ki sadece onların olsun.

4-)Kanunlarda yapılan yanlışlıkları kabul ettirmeye çalışmak faşizanlıktır.Muhafazakarı da ,Kürdü de ,Zazası da , Türkü de,Sosyalisti de vs vs. günümüz kanunlarından rahatsızdır.

5-) Her Millete özel okul açılsın denilmiyor.Okullarda yöresel diller seçmeli ders olarak öğretilsin diyor.Yöresel dillerimiz Unesconun kaybolan dilleri arasında bulunmaktadır.Buda kültürel zenginliğimizi kaybetmemiz anlamına gelir.İnsanları asimile etme derdinde olmamalıyız.Herkes dilini rahatça öğrenip konuşabilmeli.

6-)Bizde her okulda söyletildi diyoruz.Teyit etmenizin bir manası yok.Dediğimiz o ki Farklı Milletten bulunan insanlara o cümleyi dayatmak faşizanlıktır.Yapılan bir yanlışlıktır.

7-)Atatürk'ün ordusu diye bir ordu yoktur.Varsa gösterin.Tarihte böyle bir şey ne duydum ne okudum.Hangi ordu kiminle savaşmış söyler misiniz?
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla