09-15-2010, 01:14
|
|
|
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı
O zaman dağdaki adamın şehadetini amelini bilmeden nasıl hüküm veriyorsunuz?
Vasfınız ne? Niyet X-ray'i misiniz ?
|
Muhammed, sadece şu sözlerine binaen yorumumu yazıyorum.
Kimse kimsenin elbetteki niyetini bilemez. Fakat oradaki teröristin gayesi acaba nedir?
(Hani zorla tutulanlar istisnalar vs. onları katmıyorum onlar hakkında da fikir beyanında bulunmuyorum)
Allah son nefesinde bir küffara da iman nasip edebilir. Bunu bilemeyiz fakat biz biliyoruz ki, normal şartlar altında küffar cehennemliktir değil mi! Bu sadece bir örnekti. Teröristleri bu minvalde değerlendirmemden sebep bir durum değil belirteyim. Allah bilir..
Dağdaki adamın da niyeti yukarıdaki durumlar haricinde takdir edersin ki açık seçik ortada. Şimdi bizim vatanı için çarpışan bir kişiyle (en azından biz öyle biliyoruz esas niyetini tabi ki Allah bilir), bir teröristi aynı kefede değerlendirmemizi beklemiyorsundur heralde..
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Vakti zamanında yapılan hatalar sebebiyle dağa çıkanlar ''intikam alalım'' derken,öldürdükleri askerlerin suçlu olduğu kanısına nerden varıyorlar ? X-ray mi bunlar ?
Daha çıkıp masum müslüman türk askerine kurşun sıkan suçlu olmuyorda,örgütün yapısından dolayı ve örgüt içerisindekilerin içinde yapılan ankete bakrak,bu kişilerin inancıyla ilgili yorum yazmak mı suç oluyor ?
Daha basit söylemle, ''onlar masum kürtleri öldürdü'' diyip dağa çıkanlar,''masum askerleri'' öldürme hakkını inançlarından doğan haklamı yapıyorlar ? Kısas mı uyguluyorlar ? Yoksa çıkıp ''suçlular yargılansın'' demeleri gerekmez mi ?
|
Kesinlikle katılıyorum bu cümlelere..
Vakti zamanında yapılan hataları, sen intikam alırcasına ki öyle, türk ya da kürt onlar için farketmiyor. Bu askerleri öldürerek geçmişin acısını dindirme hakkın yok..
Ancak ve de ancak Hüdaverdi'nin de belirttiği gibi, suçluların cezalandırılmasını talep edebilirsin..!
Konu onurcan tarafından (08-23-2015 Saat 18:51 ) değiştirilmiştir..
|
|
|