Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-15-2010, 02:03   #84
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merak ettiğim konu direk soruyorum bizim ölen askerimiz şehit mi değil mi?
Madem tartışılıyor bu konuda da gayet bilgili arkadaşlar var cevap bekliyorum.
Başbakan sınıra gidecek olanlar şehit olacaklarını bile bile gidecekler dedi kısacası öldürmeye ve ölmeye gidecekler dedi bu onları şehit yapar mı? Ama en çok merak ettiğim 1. soruma sizin vereceğiniz cevaplar ve görüşleriniz,

vatan savunması dinimizce kutsal birşeydir...
Yanmayacak bir gözdür hadisi vardır sınırda nöbet bekleyen askerin gözü için..
.
Alıntı:
İslamiyette niyetin büyük bir yeri vardır. "Ameller, niyetlere göredir." (4) "Kişinin niyeti, amelinden hayırlıdır." (5) Uhud Savaşı'nda yaşanan Kuzman olayı, buna ibretli bir misaldir. Şöyle ki: Kuzman, cesur biridir. Savaşta çok yararlılık gösterir. Resulullah, daha önceden onun cehennem ehli olduğunu söylemiştir. Kuzman, ağır yaralı bir halde iken, biri der: "Vallahi, bugün büyük cesaret gösterdin. Müjdeler olsun sana." Kuzman der: "Ne müjdesi? Ben ancak kavmimin şerefi için savaştım. Yoksa savaşmazdım" Daha sonra, yarası şiddetlenince, acıya dayanamaz, kendini öldürür. (6)

şunu okuduktan sonra nasıl olurda şehit değiller diye bilirim...

benim söylediklerimi iyi anlayın...
Biz doğuda pkk savaşıp şehit oldu sandığımız kişilerin bugün türk silahlı kuvvetlerine ait mayınalra basarak öldüğünü...
Komutanı tarafından elle mayın imha ettirilerek öldüğünü...
Sırtından kurşun girerek öldüğü halde intihar yazıldığını öğreniyoruz...

Ameller niyetlere göredir ...
O asker oraya şehit olmayı göze alarak vatanı kurtarmak niyetiyle gidiyor...
Tabi ki şehittir...
Ama bazıalrı bu şehitlerden rant elde ediyor...
Benim söylemek istediğim bu...
Bu ülkede nişantaşı camiinden ve teşvikiye camiinden bir şehit cenazesi kalksa terör merör kalmaz...