Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-16-2010, 12:01   #4
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Esasında bu soru bazen benim de aklıma geliyor.

Yani salt cenneti kazanmak için çalışmak ne kadar doğru bunu merak ediyorum açıkçası..

Bunula beraber, öncelikli hedefimizin, amacımızın sadece ve de sadece Allah rızası olması gerektiği söyleniyor ki öyle de olmalı bana göre..

Ben de böyle düşünüyorum. Zira, Allah'ın rızasını kazanmak, O'nun sevgisine layık olabilmek, belki şuan bizim idrak noktasında pek de havsalamızın alabileceği bir şey olmayabilir. Çünkü baktığımız zaman cennet, bütün maddi güzellikleri içerisinde barındırması hasebiyle insana daha cazip gelebiliyor belki de..

Ancak bir miktar perde arkasına bakabildiğimiz takdirde, Allah'ın rızasını kazanmak, O'nu inşaAllah görebilmek payesi esas hedef noktasına koyulduğu takdirde, o ibadet hazzına daha iyi varılacaktır (inşaAllah)..

Özetle, ibadetlerimizin salih olabilmesi için, cenneti isteriz o bizim için bir ödüldür ama hedefimiz amacımız sadece ve sadece Allah rızası olmalı. Niyetimiz hep bu yönde olmalı..

Bu şekilde makbul ameller dünyasındaki yerimizi inşaAllah alabileceğimizi düşünüyorum.
Daha güzel ifade etmişsiniz. Katılıyorum..
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla