Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-18-2010, 15:50   #3
Kullanıcı Adı
Feride
Tuhaf bir anket olmuş.. Pek de tasvip edilebilir bir yanı yok açıkçası..Zira netice de ölümü istemektir..Ve bununla ilgili şöyle bir hadis var;

Enes radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Başa gelen bir sıkıntı sebebiyle hiçbiriniz ölmeyi istemesin. Eğer ölümü istemek zorunda kalırsa şöyle desin:
Allahım! Yaşamak benim için hayırlı olduğu sürece hayat ver. Ölmek benim için daha hayırlı olduğu zaman canımı al!”

(Buhârî, Merdâ 19, Daavât 30; Müslim, Zikir 10. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Cenâiz 9; Nesâî, Cenâiz 1,2; İbni Mâce, Zühd 31)

Yine bir kıssa anlatacak olursak;Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) bir sohbeti sırasında, cennetle müjdelenen sahâbîlerden Sa’d İbni Ebû Vakkâs çok duygulanmış ve:
- Âh, keşke şimdi ölmüş olsaydım! diye hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlamıştı.
O zaman Resûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.v) bu sevgili arkadaşını şöyle uyarmıştı:

- “Sa’d! Eğer cennetlik isen, hayatının uzun ve yaptıklarının iyi olması senin için daha hayırlıdır”
(Ahmed İbni Hanbel, Müsned, V, 267).

Özetle bu zaviyeden bakacak olursak, hem bela okumamak adına, hem de neyin bizim için hayır neyin şer olduğunu tam manasıyla bilemeyeceğimize göre (en doğrusunu Allah bilir ki, onu da ancak ölünce anlayabiliriz) bu tarz bir istek de bulunmak doğru olarak görülmüyor benim anladığım kadarıyla hadiste de belirtildiği üzere..

Konu Feride tarafından (09-18-2010 Saat 15:54 ) değiştirilmiştir..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla