Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-22-2010, 14:58   #13
Kullanıcı Adı
ozkanturk
Alıntı:
FORUMLARDAN Bİ YORUM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
tek tip askerlik tam bir adaletsizlik...

ben 4-5 sene üniversite okuyacam kafa patlatıcam ya da hayatımın en güzel yıllarında kafamı derslerden kaldıramıcam gezip tozamıcam, ilkokul mezunu ile aynı şartlarda askerlik yapıcam. adaletsizlik bu başka birşey değil.

askere gidenler bilirler. okumuş insanla okumamış insan o kadar fark ediliyor ki basit bi şekilde anlatıyım:

ben kısa dönem askerlik yaptım 2006 da çok şükür. acemi birliğinde tüm bina kısa dönem askerlerden oluşuyor. herkes üniversite mezunu.inanın akşam saat 10 bilemediniz 11 oldumu herkes yatar tek bir çık çıkmaz. koğuşta 1 tane sigara içen göremezsiniz. herkes birbirine saygılı tek bir küfürlü konuşma yok.

ne zaman ki acemilik bitti ve usta birliğine gittim, işte o zaman anladım askerliğin ne olduğunu. kavgasız gürültüsüz bi an yok neredeyse, herkesin ağzında küfür, yeni gelen erlere sanki yunan askeri gibi muamele, devrecilik herşey var. Allahtan kısa dönemsin ve sana kimse bulaşamıyor. gee 3-4 lere kadar koğuşta leş gibi sigara kahkahalar kumar oynamalar rezalet bi ortam. sabah oldumu ayrı bir dert. saat 5 te tüm üst ranzadakileri neredeyse döverek uyandırıp mıntıka temizletirler. Alt ranzadakiler üst devre onlara dokunulmaz saat 6.30 a kadar yatarlar. Çok şükür kısa dönemdim ve ilk günden alt ranzada yatmaya başladım.

ben kurtuldum 6 ay ile. temennim üniversite okumuş emek vermiş tüm arkadaşlarım da 6 ay yapsın, hakları yenmesin...

FOrumların birinde arkadaşın anlattıklarını alıntıladım ordaki cahillerden burdada varmış meğerki okumuşla okumamış arasındaki fark bariz belli oluyor
ozkanturk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla