Konu
:
Cemil İpekçi'nin Kasımiye Medresinde Defile Düzenlemesinden Rahatsızlık Duydunuz Mu?
Tekil Mesaj gösterimi
09-26-2010, 22:05
#
34
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
Mavera
Nickli Üyeden Alıntı
murat yaniliyosun kardes.. demokrasi aslinda cogunlugun hakkini korumaz, aksine azinligin hakkini korur..
ancak türkiyede malesef ters bir durum var demokrasi azinligin degil, cogunlugun gereksinimi haline gelmis yoksa 99 kisi evet deyip, bir kisi hayir dese bile demokrasi o bir kisinin hakkini gözetir..
cünkü demokrasi ne azinligin cogunluga nede tam tersi bir tahakkümü anlamina gelir..
demokrasi azınlığın dediğini yapacaksa partimiz gitsin hükümeti CHP ye bıraksın o zaman.
Demokrasi çoğunluğun isteklerinin devlet mekanizmalarınca yerine getirilmesidir, yalnız bunu yaparken azınlık azami oranda incitilmemeye dikkat edilir.
verdiğin örnekte ben dünyanın hiçbir bölgesinde 99 kişinin evet dediği 100 kişilik bir grupta mal gibi bi başına kalan 1 kişinin hakkının gözetildiğini sanmıyorum.
tabi gündeme bu kadar getirilmesi ikdidarı yıpratma amacı taşıdığı belli tabi bu işin başka boyutu...
konunun gündeme getirilme amacı hükümeti yıpratmak mı ? ben bu sözünüzden bana taş attığınızı anlıyorum. sonuçta ben başlık açtım yalnız herkesin ille de rahatsızlık duyması gerektiğini belirtmedim. bu yüzden ankette de 2 seçenek var.! isteyen istediğini işaretliyor. ortada hoş olmayan bir durum var ve buna Kültür ve Turizm Bakanlığımız izin vermiş. bunu eleştirince insanları hükümet karşıtlığıyla suçlayamazsınız.. kaldı ki ne MHP ne CHP doğal olarak kendi ideolojilerine ters düşmeyen bu duruma hiçbir tepki göstermediler. Defileye tepki gösterenler de bölge halkı. Bu halk yine hükümet karşıtı olan pkk li veya BDP li de değil. BDP de tepki göstermedi. kalıyor bi tek muhafazakar Kürtler. Muhafazakar Kürtlerin AK Partiye oy verdiğini unutmayın. İktidarı kim yıpratıyor böyle bir konuda açıklar mısınız ? AK Partiye oy veren muhafazakar Kürtler mi?
Mardin'in densiz valisi ve Kültür Bakanımız defileyi destekledi. Medrese de yapılan defile için hükümetimizden hiç bir karşı tepki gelmedi. bunu tasvip etmek mümkün değil.
Beylerbeyi
Açık Profil bilgileri
Beylerbeyi nickli üyeye özel mesaj gönderin
Beylerbeyi - Daha fazla Mesajını bul