Alıntı:
Fırat Nickli Üyeden Alıntı
Son sözüm şu alın bir türk öğrenciyi götürüp yunanistanda yada herhangi bir ülkede ilköğretimde kaydedin. O öğrenci sorun yaşamaz diyorsanız eyvallah der susarız. İkincisi bize öğretilen sayın eşref bey kuran elif bası tarzı eğitim yani okuma öğretildi anlam değil. Okuduğunu biliyordu da ne okuduğunu bilmiyordu insan. Ben ana dilde eğitim demiyorum çarpık bit eğitim sisteminden söz ediyorum ya ilk türkçe dilini öğretirsiniz bu insanlara yada bu insalar hep bir iki adım geriden gelecrektir. Ama siz mantıktan girip nerelerden çıkıyorsunuz. Bu iş anayasalık iş değil. Anlamamaya devam ettsin millet. Son sözlerim bunlardır konuyla ilgili. Sadece kürtler derdim değil bu konuda benim derdim bir dili bilmeden insana o dilde eğitim verilmesi bunu aklıma vicdanıma sığdıramıyorum. Temelsiz bina gibi geliyor bana. Kim ne derse desin benim vicdanım bunu bilir bunu söyler..
|
Bu ülkede yaşayan kürtler sonradan mı katıldılar ülkemize biz onları kürdistan alıp türkçemi öğretiyoruz.. Dilini öğrenmek isteyen gitsin kursa öğrensin eğer sen kendini ayrı bi millet olarak görüyosan bu ülkede herkes kendi dilinde eğitim hakkı isteyecek..
Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili ana dili Türkçe'dir..