Öncelikle herkesin çok güzel fikirleri ve önerileri olmuş. Bir forum üyesi olarak tek tek teşekkür ediyorum.
Forumumuz bildiğiniz üzere siyasi bir forum. Bu foruma her kesimden insan geliyor. Tc kimlik numarası istemek belki bu forumu tanıyan bizler için normal olabilir. Ben şahsen Tc kimlik numaramı veririm. Fakat 2,5 yıl önce bu foruma ilk kez girerken Tc kimlik istenseydi, ya üye olmazdım ya da sahte bir tc kimlik numarasıyla giriş yapmaya çalışırdım. Bu nedenle tc kimlik numarası uygulaması bence sağlıklı olmayacaktır.
Forum içinde yönetici, sorumlu kadrolarına gelince. Bunu seçimle yapma fikri daha önce de konuşuldu. Bu düşüncelerle forumdan kopmalar oldu ve forumumuz ciddi zararlar gördü. Fakat forumda yönetici veya sorumlu olmanın aslında diğer üyelerden bir farklılık olmadığını, sadece düzenin sağlanması için mecburi bir hizmetlendirme olduğunu henüz kavrayamadık. Eğer mevcut kadroda sıkıntıları olanlar varsa bunu dile getirebilir. Değiştirelim de diyebilir. Fakat bu konuda ne yapılırsa yapılsın, forum kadro değişikliğiyle sadece geçici bir canlanma yaşar. Uzun vadede yine herşey eskiye döner.
Peki forum nasıl canlanır?
1- Siyasi bir forumdayız. Şayet ülke gündemi dolu dolu olursa, tartışmalar, çekişmeler yaşanırsa bu foruma da yansır. Ülkemize baktığımızda da ciddi bir siyasi dalgalanma yaşamıyoruz. Ülkede işler rayına oturmuş durumda. Bu foruma da yansıyor. Fakat seçimler yaklaştıkça eminim forum da canlanacaktır.
2- Forumdaki karşıt görüşlü kişilerle tartışırken saygıyı elden bırakmamalı, onlara da söz hakkı vermeli, onların kalbini, şevkini kırmamalıyız. Maalesef karşıt görüşlülere karşı son dönemde alaycı, aşağılayıcı yazılar yazıyor ve onlar forumdan uzaklaştırıyoruz. Bu da forumda durgunluğa sebep oluyor.
3- Foruma yeni konular açma konusunda isteksiz olmamalıyız. Açacağımız konuları ise seçerek açmalıyız. Forumda konuşulacağını düşündüğümüz, tartışmaya açık haberler-röportajlar-olaylar foruma canlılık kazandırır.
|