Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2010, 01:15   #5
Kullanıcı Adı
TYH
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Laiklik ilkesine bu ülkede belki de en bağlı grup alevilerdir. Sevgili Bedevi kardeşim. Sana sormak isterim;

1) Alevi kardeşlerimiz okullarda zorunlu din eğitimi dersi kaldırılsın derken, dini ağırlıklı eğitim veren medreseleri, dini ağırlıklı bir sistemi geri ister mi?

2) Alevi kardeşlerimiz diyanet işlerinin sadece islama yönelik mesajlar vermesine tepki gösterirken, hilafeti geri isterler mi?

3) Yada laikliği bırakıp, Osmanlı'daki sünniliğin esas alındığı dine dayalı bir rejimi geri isterler mi?

4) Osmanlı'nın içkiye özellikle de şaraba koyduğu yasağı geri getirsek, şarabı bir nimet olarak gören Alevi kardeşlerimiz bundan ne kadar memnun kalırlar? (Fakir Baykurt'un Kaplumbağalar romanına göz atabilirsin.)
Değerli tespitlerinize katılıyorum ama bir yere takıldım.Alevilerin şarabı nimet olarak görmeleri derken "sembolik" bir manası olduğu için mi öyle dediniz?Tunceli de şarap,Hatay'da üzüm suyu dağıtılıyor çünkü cem evlerinde yani biri İslam dışı hareketlerde bulunurken bir kısmı da haram olarak kabul ediyor.Yalnızca o maddeyi açıklamanızı isterim tam anlayamadım da Hayırlı akşamlar