10-14-2010, 02:13
|
|
|
Yok bizim hoca iyi öğretirdi gayet ederdi ama kaçmamın sebebi duaları ezberleme bölümüydü 
Dilim dönmüyordu,hatta Allah afetsin alaycı çok takılıyor şarkı gibi söyleyip alay ediyordum.
Bu yüzden kaçmışlığım oluyordu o dersten.Yoksa geri kalını can kulağıyla dinlerdin,dinlemeyi seven biriyim zaten 
Misal,insanlar dese ki ''dua ezberletiliyor yapılmasın'',buna hak veririm.Zaten kitapta dualar yok,bunun eğitimi verilmesi mecburi değil okullarda hatta adı bile geçmez.Sadece öğretmen öğrenilmesi için,sözlü notu için uygulardı tüm sınıf için.Bunun yerine öğretmenlerin sadece isteyen öğrencilere yönelik,onlara karşı not vermesi gerekir.İstemeyenlerde,dersle alakalı sorularla sözlüsünü olur notonu alır geçer,olur biter.''Ezberlemezsen bırakırım'' mantığını bırakmaları lazım öğretmenlerin.Dersi iyi anlatırsa,aileden de iyi eğitim alırsa,çocuk zaten heveslenerek gerçekleştirir.Tehditle,mehditle öğrenci anca dersten kaçar benim gibi 
Hepsininin öğretilmesi önemli olan,zaten kısa kısa öğretiliyor,kitabın yarısı din dersiyse diğer yarısı aile yapısı vs.Şimdiki kitaplar nasıl bilmiyorum tabi 
Zaten en kolay konular anlatılıyor,sadece tanımı,kısaca bilgi veriliyor.Çıkıp taa derinlere inilmiyor inilse zaten herkes alim olur çıkar sınıftan 
İnsanların zoruna giden ney ben onu çözmüş değilim.
|
|
|