Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-14-2010, 02:19   #20
Kullanıcı Adı
TYH
o değilde neden bütün din hocalarının(din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretmenlerinin ) adı Hasan :|
Bence seçmeli hale getirilmeli.Zorunlu olduğunda itici hale gelebiliyor,tamamen kaldırılmasını istemem çünkü "objektif" şekilde devlet eliyle isteğe bağlı din eğitimini savunuyorum.Bu %98 "Müslüman olan ülke " safsatasından dolayı düşündüğüm birşey değil ama en azından %50 lik bir kısım en azından evladının böyle bir eğitim almasını ister diye düşünüyorum. Ayrıca laikliği ironi olsun diye mi savundunuz anlamadım,laikliği en ileri müslüman ağırlık nüfusu olan bir ülke olarak yasakçı değil,özgürlükçü olarak savunalım diyen bir insan olarak bu derslerinde kesinlikle bir zararı olacağını sanmıyorum.Ayrıca devlet elinden çıkarsa bu dersler,cemaatlerin eline kalacaktır çocuklarımız A cemaati farklı B cemaati farklı anlatırsa ne olacak?Seçmeli hale getirilmesi ve işlevselleştirilmesi taraftarıyım
Eğer Hristiyan vatandaşların çocukları da varsa onlara da din öğretmenleri kendi inancından sınav yapabilir mesela bu bir sorun olmaz bence..