Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-14-2010, 22:08   #7
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
murat kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
zorunlu olmalıdır ibaresi beni sıkıyor seçmeli daha iyidir.
murat zaten ironik olan noktada buradadir.. biz hep yasakdan, yasadan veryansin ederiz ama isimize gelen durumlarda zorunlulugu savunuruz..
o acidan din dersinin zorunlu olmasi dahil birseylerin zorunlu olmasina, yasalara dayandirilmasina karsiyim..
secmeli yapin, icerigini zenginlestirip cezbedici bir hale getirin, islevselligini arttirin ama zorla birseyleri ögretmek yanlistir..
kardesim bir okulda temel dersler nelerdir türkce, sosyal bilgiler, matematik, hayat bilgisi, vs bunlar disindakilerde bir ortak nokta olmayabilir mesela kimisi resime meraklidir, kimisi beden egitimine kimisi güvenlik dersi alir, kimisi el isi kimisi islam dersi ister, kimisi hristiyan..
avrupadaki sistemde böyedir ve catir catir isliyor ama biz askeri nizami okullarada yerlestirmisiz tekdüze insan tipi olusturmaya caisiyoruz buda bireyin gelecekde neye meyilli oldugunu ortaya cikaramiyor ve bazi bölümlerde yigilma olurken, bazi is kollarinda kalifiye eleman bulamiyoruz!..
ne alakasi var derseniz temel egitim ilkokuldan baslar yani atalarimizin dedigi gibi agac yas iken egiir..
benim gibi resim cizme özürlü her insan resmini cin ali seklinde cizen birine resim dersini zorunlu tutarsaniz benden iyi bir resim sevmeyen zat ortaya cikarabiirsiniz
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla