Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-17-2010, 01:15   #30
Kullanıcı Adı
Mavera
murat olay demokrasi oyunu degildir!.. eger senin mantiginla bakarsak bana göre onlardan farkimiz kalmaz..
eger bu ülkede bir bireyin bile hakki gasbediliyorsa bu devletin sorumulugu altindadir demokrasi demek cogunlugu dedigi anlamina gelmez!..
asla bir yanlis baska bir yanlisla kapatilmaz evet ünv lerde bir zülum vardir ama biz baska bireylerin en demokratik haklarini görmezden gelirsek bu zulmü mesrulastiririz..
ben yabanci bir ülkede yasiyorum hemde cogunlugu hristiyan olan bir ülkede ve benim oglum islami bir ana okuluna gidiyor ve bütün masrafarini devlet karsiliyor yarin büyüyünce okula gidecek ve islam dersi alacak..
ayni sekide türkiye dede baska dinlere mensub kisilerin dini egitim gereksinimi karsilanmalidir lütfen olayi alevi boyutuna indirgemeyin bu bir hak mevzusudur..
siz hem atatürkü koruma kanunu elestireceksiniz hemde zorunlu olan birseyi savunacaksiniz bu ne perhiz, ne lahana tursusu derler..
isimize geliyor diye hic bir zorunlulugu, yasagi mazur göremeyiz unutmayin ki yasaklar, zorunlulukllar sorgulamayi, arastirmayi, gelismeyi, analizi körükler..
o acidan pekte islevsel olmayan din kültüründen daha cok ahlak kültüründen bahseden dersin zorunlulugunun kaldirilmasini "din elden gidiyor" tarzinda karsilarsak yanlis yapariz bu dersleri daha bir islevsel yapalim, daha bir ezberden uzak egitici yapalim, liseyi bitiren bir genc az, cok dinini tanimis sekilde bu dersleri uyarlayalim..
ama haftada bir saatlik dersi hayat, meyat meselesi yaparsiniz adamlarda kardesim ünv tede basörtüsüz girmek zorunlu der!...
bakiniz özgürlükler asla zorunluluga, yasaya tabi tutulmali sonucta bunlar bireylerin en temel hakkidir o halde devlet o bireylerin en dogal hakki gereksinimlerini din, dil, irk, mezhep ayrimi gözetmeksizin yerine getirmelidir!
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla