Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı
Aleviler dini ibadetlerini mabedleri olan cemevlerinde yapıyorlar bu bizi ilgilendirmez fakat devlet ırgalar çünkü devlet vatandaşının dini vecibelerini yerine getirmesi için ona mabed tesis etmesi gerekir alevi köyüne cami yapmak aleviler için zulumdür senin köyüne klise inşa etseler gönlün razı gelirmi ?
Zulum sadece kendine dokunanca yaygarayı kopartmak islamcılık değildir ! Her zulme uğrayan topluluk için dertlenen kişi müslümandır !
Bunu biz daha yeni yeni aşıyoruz. Geçmişte bu hataya çok düştük bundan sonra düşmeyiz inşAllah
Aydın müslüman gençlerin daha fazla yetişmesi gerek
|
Alevilik bir din değildir. Sapla samanı karıştırmayalım. Klise Hristiyanların dini ibadet yeri. Ben klisede sazlarla sözlerle ibadet edildiğini bilmiyorum. Aleviler kendi içlerinde anlaşamıyorlar,kimisi müslümanız diyor kimisi değil. Devletin köyde hanginiz namaz kılan alevilerdensiniz,hanginiz değilsiniz diye soracak hali yok.
Devlet her yere camii yapmakla sorumludur. Benim camiim birilerine zulümse o birileri bu devletten hizmet beklemeyecek kardeşim. Hoşgörü ayrı zulüm ayrı. Camii'ye alevileri doldurup zulm etmiyoruz biz!